Pașaportul Verde Covid-19, testat cu succes! Ce va cuprinde și de când îl vom putea folosi

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a testat cu succes funcționalitatea Pașaportului Covid.  A fost testată, la nivelul Uniunii Europene, performanța de interconectare între bazele de date ale statelor membre, iar testul a fost un real succes pentru toate statele. Astfel, conform planului UE, la începutul lunii iulie cetățenii din uniune își vor putea accesa pașapoartele Verzi, putând să circule fără restricții în statele membre.

Ce va conține Pașaportul Verde?

– Acesta va conține date personale despre fiecare cetățean, date furnizate în timp real de Registrul Electronic Național de Vaccinare și aplicația Corona-Forms. Vor fi menționare numele și prenumele, data nașterii, statul care a emis Pașaportul, date medicale privind categoria pentru care a fost emis documentul și un identificator unic – o semnătură electronică a statului care emite actul, nu a cetățeanului pentru care a fost emis actul.

Cine poate solicita eliberarea unui Pașaport Verde?

– Pașaportul Verde poate fi emis pentru persoanele vaccinate, pentru persoanele care au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2 și pentru persoanele care sunt identificate ca având un test negativ efectuat în ultimele 72 de ore.

Cum funcționează Pașaportul Verde?

– Acest document va fi eliberat la cerere și va avea un Cod QR care va cuprinde toate datele de identificare. Pașaportul va fi disponibil atât pentru telefon, cât și pentru a putea fi printat. El va fi prezentat la vamă, dar și în cazul altor instituții, ori agenți economici care oferă facilități persoanelor imunizate natural sau prin vaccinare.

 

Pașaportul Verde oferă posibilitatea liberei circulații pentru membrii Uniunii Europene, însă nu îngrădește acest drept pentru cei care nu au putut sau nu au dorit să se imunizeze prin vaccinare, el oferind și posibilitatea liberei circulații justificate prin prezența unui test negativ.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro