O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Sus, pe toc!?

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la [email protected] .

 

Purtatul tocurilor înseamnă feminitate, iar multe dintre gravide se întreabă dacă trebuie să renunțe la acest obicei pentru binele fătului. Astfel că revenim astăzi la categoria “Mit sau adevăr” pentru a lămui dacă mersul pe tocuri este interzis în sarcină. Clarificarea vine fară echivoc. “Acesta este chiar un mit. Eu nu am întâlnit nicăieri, în literatura de specialitate, că mersul pe jos afectează fătul. Poate să afecteze gravida, prin afectarea staticii coloanei și a pelvisului/bazinului. De asemenea poate fi deranjant prin cauzarea de dureri, dar nu afectează fătul” spune dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie cu peste 20 de ani de experiență la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Astfel că vestea bună este că femeile însărcinate nu trebuie să renunțe la plăcerea de a purta tocuri, dar trebuie să ia în considerare că se expun la niște riscuri care pot dăuna sarcinii: pierderea echilibrului din cauza amețelilor din sarcină și probabilitate crescută de căzături, dureri la nivelul picioarelor sau șoldurilor, iritabilitate din cauza disconfortului.

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro