kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Rolul medicului de familie

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa  prin intermediul email-ului, la redactie@gazetadambovitei.ro

 

Orice gravidă îşi doreşte un copil sănătos, iar  în acest scop se impune o igienă corectă a sarcinii ce presupune: analize înainte şi  în timpul sarcinii,
alimentaţie corespunzătoare, mod de viaţă sănătos, evitarea factorilor toxici.

Media, mai ales cea online, este plină de informaţii în ceea ce priveşte aspectele enumerate mai sus, dar mai puţin scos  în evidenţă este rolul medicului de familie şi marele aport pe care îl are în urmărirea şi igiena unei sarcini. “Contactul gravidei cu medicul de familie ar trebui să fie unul mult mai strâns. Nu doar medicul ginecolog trebuie să fie implicat în urmărirea gravidei. Medicii de familie ar trebui să fie mai curajoşi în a urmări o gravidă şi a nu lăsa totul pe mâna obstreticienilor” este de părere dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu experienţă de peste 20 de ani în domeniu.

Medicul de familie are obligaţia de a lua în evidenţă, încă din primul trimestru de sarcină, femeile însărcinate, de a le supraveghea medical lunar, de a le consilia pentru prevenirea şi combaterea factorilor de risc cardiovascular, oncologic, precum şi consilierea antidrog şi de a urmări din punct de vedere medical lăuza la ieşirea din maternitate.

Medicul de familie monitorizează evoluţia stării de sănătate a gravidei şi eliberează bilet de trimitere către alte specialităţi medicale pentru cazurile care depăşesc competenţa sa. De asemenea poate elibera acte medicale necesare gravidei. Astfel că relaţia gravidă-medic de familie este una foarte importantă şi nu trebuie neglijată.

VEZI și: O GRAVIDĂ INFORMATĂ, UN COPIL SĂNĂTOS – Spital public vs. spital privat

 

Dr. Andrei Tomescudemo_news_tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media