Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022

O GRAVIDĂ INFORMATĂ : Cezariana – un atu pentru făt

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa  prin intermediul email-ului, la [email protected].

Există multe idei preconcepute în ceea ce priveşte naşterea prin cezariană. Ea are plusurile şi minusurile ei, dar in niciun caz nu trebuie s-o privim cu reticenţă.

Spre deosebire de vremurile din regimul comunist, când era sever indicată, acum este des întâlnită. Nu ne referim la faptul că cererea gravidelor este mai mare pentru această procedură chirurgicală, ci la faptul că cezariana este soluţia pentru ca şi mama, şi copilul să fie sănătoşi. “Naşterea naturală poate fi mai bună pentru mamă, nu pentru copil. E de preferat o cezariană în plus decât un copil cu probleme. Nu trebuie făcut din cezariană un obicei, dar sunt cazuri în care este de preferat. Dacă momentul este ales corect şi este o intervenţie realizată corect, un copil născut prin cezariană nu are niciun minus faţă de un copil născut natural” explică dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie cu experienţă de mai bine de 20 de ani în domeniu.

Motivele pentru care se optează pentru cezarină sunt diverse. Decizia trebuie luată alături de medicul care supraveghează sarcina şi care este avizat să recomande sau nu această procedură.

tomescu1

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

 

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media