O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Albumina – un fals pericol

Distribuie:

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa  prin intermediul email-ului, la [email protected].

Albumina este o proteină care se găseşte în sânge. Aportul de proteine în sarcină este foarte important, drept pentru care prezenţa albuminei nu reprezintă un pericol. “Este o legendă din popor. Gravida trebuie sa aibă o alimentaţie bogată în proteine, fie animale, fie vegetale pentru că proteinele au rol atât în energizarea organismului viitoarei mămici, cât şi în creşterea şi dezvoltarea armonioasă a fătului ”, subliniază dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Lipsa albuminei sau pierderea ei prin urină ridică însă probleme. “Aportul redus de proteine din cauza unei alimentaţii deficitare ori a pierderii proteinelor, respectiv a albuminei în trimestrul III, duce la disgravidie de ultim trimestru sau preeclampsie, afecţiune ce determină complicaţii în sarcină”, adaugă medicul care recomandă gravidelor să includă în alimentaţie produse bogate în proteine.

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro