Pentru că sunt în perioada Sărbătorilor Pascale și toată lumea caută să cumpere ouă pentru obiceiurile și mâncărurile tradiționale este important să conștientizăm atâât avantajele, cât și pericolele la care ne expunem atunci când cumpărăm ouă de țară. Acestea sunt mai gustoase, dar e important să știm exact de unde provin, pentru că trecute de termenul e garanție de aproximativ 30 de zile, în funcție de condițiile de păstrare, pot provoca boli grave.
Directorul Direcției Sanitar-Veterinare Dâmbovița a explicat într-un interviu pentru Gazeta Dâmboviței de ce poate fi periculos să cumpărăm ouă de la producători neacreditați. Pe lângă faptul că un producător nesupravegheat nu oferă garanția faptului că păsările de la care provin ouăle sunt sănătoase, nu putem avea nici certitudinea prospețimii ouălor.
„Atunci când sunt comercializate în locuri care sunt supravegheate din punct de vedere sanitar-veterinar, întreaga responsabilitate ne revine nouă, celor care supraveghem această activitate, iar în condițiile în care ele sunt cumpărate din portbagajul mașinilor, din locurile care nu sunt autorizate și nu sunt supravegheate de către Inspectorii Direcțiilor Sanitar-Veterinare, întreaga responsabilitate revine cumpărătorului”, explică Sandu Tolea, Directorul DSV Dâmbovița.
Așadar, dacă dorim ouă de țară, dar să ne și asigurăm că ele provin de la păsări sănătoase, ar trebui să le cumpărăm din locuri supravegheate sanitar veterinar, așa cum este și Piața 1 Mai din Municipiul Târgoviște.