Temperaturile foarte scăzute din ultimul timp pot provoca o serie de neplăceri. Organismul slăbit din cauza schimbărilor bruşte ale mediului are nevoie să fie hidratat, întărit şi protejat. Pentru a face faţă gerului din această perioadă este recomandat să acordăm mai multă importanţă alimentelor pe care le consumăm, pentru că multe dintre ele sunt recunoscute pentru efectul lor de a încălzi corpul.
Aşadar, pentru a evita îmbolnăvirea şi pentru a ne menţine organismul puternic trebuie să includem în alimentaţie Terciul de quinoa, terciul de ovăz, supa caldă, grăsimile, ardeiul iute, usturoiul, scorţişoara şi piperul negru.După o zi agitată prin frig, un ceai fierbinte este soluţia la îndemână pentru a ne încălzi. Sunt recunoscute pentru efectele termice: ceaiul de ghimbir, ceaiul de scorţişoară şi ceaiul verde.
De asemenea, alimentele cu un continut ridicat de vitamina B3 sunt indicate în această perioadă de iarnă datorită faptului că ajută la stabilizarea sistemului nervos şi stimulează sistemul circulator. Alimentele care conţin vitamina B3 sunt: ouăle, brânza, ficatul de pasăre.