O GRAVIDĂ INFORMATĂ Mit sau adevăr: O femeie sforăie mai mult când e însărcinată?

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-gimecologie, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la [email protected]mbovitei.ro.

Sarcina provoacă multe modificări în organismul femeii, lucru lesne de înţeles. Unele dintre aceste modificări nu sunt deloc plăcute şi nu afectează atât gravida, cât şi persoanele din jurul ei. De această dată cei afectaţi sunt partenerii de viaţă, care uneori trebuie să suporte nu numai schimbările de dispoziţie survenite pe timpul zilei, dar şi zgomotele nocturne care strică a somnului calitate. Ei trebuie să fie înţelegători, pentru că femeile însărcinate se confruntă frecvent cu episoade de apnee, de respiraţie dificilă, de rinită accentuată. “Inflamaţia mucoazei nazale poate determina accentuarea sforăitului. Deci nu este un mit” explică dr. Andrei Tomescu.

Pentru a combate sforăitul, gravida poate apela la câteva trucuri:
– înălţarea pernei
– folosirea unui umidificator de cameră pentru desfundarea căilor nazale
– menţinerea sub control a greutăţii

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.
“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 20 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”
A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.
Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro