ortooxacell kiss2022.gif Flax

O GRAVIDĂ INFORMATĂ. Gravidă plângăcioasă = copil plângăcios?

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la [email protected] .

 

În sarcină sensibilitatea femeii crește. Gravida lăcrimează mai ușor și din motive nesemnificative pentru cei din jur. Rotunjimea burticii, mișcările fătului – mai ales dacă sunt ca răspuns la atingerile ei, comportamentul drăgălaș al celorlalți copii pe care îi întâlnește, pe de o parte și orice posibilă amenințare la sănătatea copilului, pe de altă parte, le emoționează. De vină sunt hormonii, care afectează starea interioară a viitoarelor mame. Amalgamul de emoții sunt firești, la fel ca și plânsul, atâta timp cât nu conduce la depresie, subiect despre care puteți citi aici.

Cât privește însă teoria conform căreia plânsul se transmite la copil, care va fi astfel unul plângăcios, aceasta rămâne un mit între subiectele abordate în rubrica noastră. „De acord că există hormoni de stres care pot afecta copilul, dar nu-l transformă într-un copil plângăcios. Nu este nimic dovedit științific în acest sens”, asigură dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie.

Plânsul gravidei poate induce în schimb stres copilului căruia să-i provoace o stare de agitație. Este indicat ca stările emoționale să fie gestionate încât să nu afecteze bebelușul.

 

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 22 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

Citește și:

O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Ești iubitoare de pisici? Iată la ce riscuri te expui!

O GRAVIDĂ INFORMATĂ Mit sau adevăr: sarcina afectează memoria?

O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Sughițul fătului, realitate sau închipuire?

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media