O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Fără zumba și kangoo jumps în sarcină!

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la [email protected] .

 

Mișcarea înseamnă sănătate. Este valabil și pentru perioada sarcinii, când activitatea fizică este importantă atât pentru mamă, cât și pentru copilul nenăscut. Ea ajută la menținerea unei greutăți normale, reduce probabilitatea de umflare a picioarelor, gleznelor sau mâinilor, reduce riscurile de a dezvolta varice sau diabet zaharat în timpul sarcinii, ajută la prevenirea durerii de spate, ajută pentru un somn mai odihnitor și reduce riscuri,le de anxietate sau depresie, creşte rezistenţa copilului în timpul procesului de naştere.

Cu toate acestea nu orice sport sau program de mișcare este benefic, iar gravida trebuie să consulte medicul care urmărește sarcina înainte de a face o alegere în acest sens. Totuși câteva recomandări rămân general valabile. “Sunt bune plimbările, gimnastica, înotul. Este de evitat ca gravida să sară, să se lovească, să cadă pe burtă, drept pentru care nu e de mers la zumba sau kangoo jumps, chiar dacă acestea au reprezentat o activitate frecventă înaintea sarcinii” atenționează dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie cu experiență. De evitat sunt de asemenea sporturile de contact și antrenamentele cardio intense. Gravidele pot opta în schimb de asemenea pentru pilates sau yoga, care mobilizează articulațiile și activează simultan sistemul respirator, circulator și muscular.

 

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 22 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

 

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro