O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Ceaiul de ghimbir declanșează nașterea?

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la [email protected] .

 

Plantele pot fi asul din mânecă în anumite condiții, dar pot avea și efecte negative pentru sănătate. De exemplu ghimbirul poate fi folosit pentru a întări imunitatea și a combate răcelile. Este bogat  în calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrați, fibre, seleniu, sodiu, vitamine (C, E, B6) ceea ce-l recomandă ca pe o plantă minune pentru organism.  De asemenea este un remediu împotriva balonării și a indigestiei și calmeza greața, drept pentru care este indicat și femeilor însărcinate. Pe de altă parte însă ghimbirul subțiază sângele și poate provoca hemoragii și reduce tensiunea arterială, ceea ce ar putea crea probleme. Aceste aspecte pun gravidele în atenție, existând controversa producerii unui avort spontan sau declanșării nașterii premature. Însă nu există niciun pericol în acest sens, conform medicului specialist. „Există substanțe naturale care pot produce contracții uterine sau, invers, relaxare musculară, dar eu refuz să cred că o cană de ceai poate declanșa o naștere prematură. Cred că substanțele extrase din plante trebuie să fie în concentrații mari ca să realizeze un efect bun sau rău pentru o gravidă” spune dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie cu experiență. „Dacă o persoană bea ceai de ghimbir sau altfel de ceai și i se pare că are contracții, poate să ia un medicament antispastic si să nu mai bea în timpul sarcinii ceaiul respectiv”, aduce completări medicul specialist ca și recomandare pentru femeile însărcinate.

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 21 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

 

Citește și:

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro