O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Ai hepatita B? Poți naște un copil sănătos

Gazeta Dâmboviţei vă propune o nouă rubrică săptămânală, cu informaţii de interes pentru viitoarele mămici şi nu numai. Alături de dr. Andrei Tomescu, vom aduce lămuriri şi chiar vom demonta mituri legate de diferite aspecte întâlnite pe parcursul unei sarcini. De asemenea, vom răspunde, prin subiectele abordate, întrebărilor pe care le puteţi adresa prin intermediul email-ului, la [email protected] .

 

Infectia cu Hepatita B este una care numără tot mai mulți pacienți la nivel mondial. Conform statisticilor, și în România 1 din 10 peroane au contractat la un moment dat această boală care dă persoanelor infectate stare de oboseală persistentă, dureri abdominale, dureri articulare, senzații de greață și amețeli. Femeile care sunt purtătoare ale virusului hepatic trebuie să știe că acesta nu le afectează fertilitatea și că au șanse mari să nască un copil sănătos.

Virusul hepatic B se transmite prin fluide – sânge sau lichid seminal infectate. Se spune de asemenea că virusul se poate transmite la naștere. Însă există vaccinuri de imunizare care protejează bebelușul. Lăuza cu hepatita B are interdicție însă la a alăpta. „În general se spune că nașterea prin cezariană este mai protectivă decât nașterea pe care naturală, că nașterea pe cale naturală ar avea riscul de transmitere fătului a virusului hepatic B. Dar au apărut vaccinuri care se fac imediat după naștere si atunci șansele de a nu avea hepatită B sunt mari la copil. Bineînțeles, cu suprimarea alăptării, pentru că virusul trece prin lapte”, explică dr. Andrei Tomescu, medic specialist obstetrică-ginecologie cu experiență.

Testarea pentru infecția cu hepatita B se face la începutul sarcinii.

 

Dr. Andrei Tomescu

Absolvent de Medicină Generală în 1990, a efectuat stagiatura la Maternitatea Giuleşti, actualmente Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”. În 1996, a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca medic specialist. În 2000 a devenit medic primar şi şef de secţie. Are competenţă în chirurgie laparoscopică minim invazivă, colposcopie şi atestat în managementul sanitar.

“Mi-a plăcut specialitatea obstetrică-ginecologie de prima oară când am intrat în maternitate, la facultate. Mi-a plăcut pentru că e ceva fiziologic. Lucrez de 22 de ani în maternitatea din Târgovişte şi încerc să-mi fac profesia aşa cum se cuvine şi să mă port deontologic şi faţă de pacienţi, şi faţă de aparţinători, şi faţă de colegi, pentru a produce sănătate.”

A adus pe lume peste 3000 de copii din Dâmboviţa şi nu numai.

Îl puteţi găsi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau la cabinetul particular de obstetrică-ginecologie din Târgovişte, Bulevadrul Castanilor, bl. 46, parter, jud. Dâmboviţa (în zona sensului giratoriu de la intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Castanilor), tel: 0245 610091.

 

Citește și:

O GRAVIDĂ INFORMATĂ: Analize decontate în sarcină

O GRAVIDĂ INFORMATĂ : Vaccinuri în sarcină

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro