Declarații halucinante ale DSP: Apa ruginie, cu concentrație mare de mangan, e bună!

Direcția de Sănătate Publică a județului a arătat, ieri, cât de jos poate coborî o instituție publică în a apăra un interes de grup. Și ne referim aici la grupul Compania de Apă, indiferent cine, când și cum a condus-o, oricum numai în interesul dâmbovițenilor nu, grup din care dovedesc că fac parte și reprezentanții DSP. Ieri, doctorul Camelia Ionescu, responsabil cu supravegherea sănătății publice, a făcut declarații care o descalifică în această calitate. Întrebată despre problema apei de la Găești, unde de ani de zile apa are diverse nunațe de maro, încă din primul mandat al lui Staicu și, apoi, în cel al lui Vasilescu și acum în al doilea mandat al “profesorului” social democrat, doamna doctor a afirmat că apa de la Găești este foarte bună, doar că are prea mult mangan, care nu ar afecta în nici un fel sănătatea populației! E drept, recunoaște și ea că ți-e scârbă să o bei! „Este o apă cu o concentraţie mai mare de mangan, care are două efecte: o parte îmi limitează consumul de apă, că, vorba aia, când bei o apă dintr-un pahar, te uiţi şi este galbenă, îţi repugnă consumul. Iar pe de altă parte, se depune şi distruge aparatura electrică, electronică la care este folosită”, a spus Ionescu.

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”k9_aTg8yaBk”]

Doamna invocă că, în literatura de specialitate nu există referințe că manganul este dăunător sănătății. Nu știu câtă literatură de specialitate a citit doamna Ionescu, dar fără a fi specialist am găsit literatură de specialitate, susținută de Organizația Mondială a Sănătății, în 2010, care arată că manganul prezent în exces în apă conduce la probleme de inteligență la copii! Sau poate DSP nu este interesat de acest aspect, pe ideea că atâta timp cât trăiește, noi ne-am făcut treaba, poate să fie prost cât cuprinde!

Tot literatura de specialitate de care vorbește doctorița Ionescu, chiar dacă nu spune cât de rău e manganul (sic!) spune cât de rău e să nu bei apă. O cităm pe domna: “Este o apă cu o concentraţie mai mare de mangan, care are două efecte: o parte îmi limitează consumul de apă, că, vorba aia, când bei o apă dintr-un pahar, te uiţi şi este galbenă, îţi repugnă consumul”. Nu zău! Ia uitați ce spune literatura aia de vorbeați:

Conform ultimelor studii în domeniu, consumul deficitar de apă poate dauna chiar și materiei cenușii, îngreunând procesul de gândire. O echipa de oameni de știință din Marea Britanie a cercetat creierele tinerilor după o oră și jumătate de ciclism. Tinerii nu au consumat niciun lichid, iar vestimentația lor a fost compusă dintr-un echipament care stimulează pierderea lichidelor din corp. “Am observat o micșorare generală a țesuturilor creierului. Însă persoanelor care au pierdut cea mai mare cantitate de lichid li s-a micșorat cel mai mult creierul”, au declarat cercetătorii Matthew Kempton și Ulrich Ettinger de la Institutul de Psihiatrie King’s College din Londra.

Poate DSP Dâmbovița nu știe că există și o preocupare a statului român, în scopul asigurării unei educații pentru sănătate, care  printr-o reglementare a CNA din 2009 a obligat televiziunile să emită 5 mesaje de avertizare. Unul este „Pentru sănătatea dumneavoastră consumați zilnic minimic 2 litri de lichide”. Dacă găeștenilor le e scârbă să bea apă și nu-și permit apă de la magazin, cum rămâne cu: „Pentru sănătatea dumneavoastră consumați zilnic minimi 2 litri de lichide”?

 

Deci statul ne vrea sănătoși, iar DSP Dâmbovița ne preferă proști! Proști, dar mulți! Și eventual cu drept de vot…

 

IATĂ TREI STUDII CARE ARĂTA EFECTELE NOCIVE ALE CONSUMULUI DE APA SI ALIMENTE CU MANGAN, PE TIMP LUNG

http://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/chemicals/manganese.pdf

http://www.dhs.wisconsin.gov/eh/water/fs/manganese.pdf

http://www.tldp.com/issue/180/Clinical%20Effects%20of%20Mn.html

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro