Dâmbovița: Medicii de familie solicită îndrumare, dar și dotare similară cu cea din Centrele de Vaccinare, pentru implicarea în campania de vaccinare anti Covid – 19!

Medicii de familie din județul Dâmbovița nu se opun acțiunii de vaccinare anti Covid – 19 în cabinele de medicină primară, dar spun că este nevoie de o îndrumare în acest sens, dar și de o dotare corespunzătoare a cabinetelor, așa cum există în momentul de față în cadrul Centrelor de Vaccinare!

Președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu susține că medicii de familie sunt principalii vaccinatori ai populației, de la sugarul de două luni până la persoanele ajunse la vârsta senectuții, dar că nu trebuie să fie obligați să facă această activitate, ci numai cei care doresc și pot să facă față unor noi responsabilități.

,,Noi vaccinăm de la 2 luni până la batrânețe. Problema este că acest vaccin nu a fost niciodată, este ceva nou. Sigur că dacă ni se va da vaccinul să vaccinăm în cabinetele noastre, ale medicilor de familie, trebuie să fim îndrumați pentru că de exemplu Astra Zeneca are 10 doze. Deci trebuie o îndrumare pe care trebuie s-o primim și sunt convinsă că o vom primi de la reprezentanții DSP, cum să facem dozajul.

De asemenea, trebuie să primim absolut tot ceea ce este necesar, exact ca la Centrele de Vaccinare. Trebuie să existe și o programare… a oamenilor. Eu nu pot să răspund în numele tuturor colegilor, dacă vor participa la această acțiune, dar repet, noi am vaccinat și vaccinăm de la sugarul de două luni până la vârsta senectuții, dar nu trebuie să fim obligați, fiecare trebuie să facă așa cum dorește, pentru că suntem oameni și cu toții avem și emoții, avem și temeri.

Noi am vaccinat și vaccinăm, noi suntem vaccinatori. Toate centrele de vaccinare au o trusă de urgență. Noi avem o trusă de urgență, dar în niciun caz nu este trusa corespunzătoare acestei vaccinări. Este normal, este firesc și absolut responsabil să fim dotați cu aceleași echipamente cum sunt dotați și cei din centrele de vaccinare’’, a declarat președintele Asociației Medicilor de Familie Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro