Cum ne afectează schimbarea orei. Vezi aici efectele nefaste!

Schimbarea orei, fie ea de vară sau de iarnă, are, de cele mai multe ori, repercusiuni asupra psihicului și sănătății populației. Şi nu tocmai pozitive. Cel puțin, în prima săptămână de acomodare cu ora, organismul resimte cel mai bine trecerea bruscă la o altă oră.

Astfel, pot surveni dereglări hormonale, scăderea vigilenței și chiar oboseală accentuată.

Studii recente au arătat că schimbarea orei poate afecta, în cazuri extreme, sănătatea mintală şi numărul de sinucideri este mai mare în primele săptămâni după trecerea la ora de vară față de restul anului.

Mai mult, studiile arată că în perioada imediat următoare trecerii la ora de vară au loc mai multe accidente rutiere decât în mod normal, din cauza oboselii şi a lipsei de atenție.

Ora de vară este de obicei cu o oră înaintea orei oficiale standard, iar o oră în minus poate face diferența în orice tip de activitate. Trebuie să ne trezim cu o oră mai devreme decât ne-am obişnuit, iar somnul este dereglat. Şi, cine nu-şi face somnul, nu se poate concentra pe timpul zilei la serviciu.

Există, totuşi, şi un avantaj: se înserează mai târziu şi ne putem bucura de mai multă lumină naturală, deci, de o oră în plus de activitate.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro