kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

Cinci semne clare ale deficitului de magneziu. Recunoști vreunul?

Magneziul este un mineral și un nutrient important de care corpul are nevoie pentru a funcționa. Este responsabil pentru a ajuta cu peste 300 de procese din organism. Magneziul ajută mușchii și nervii să funcționeze eficient, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ajută la menținerea oaselor puternice și ajută corpul să mențină un ritm cardiac constant. Este cunoscut pentru că are un efect calmant și relaxant asupra sistemelor corpului.

Deficitul de magneziu este o problemă incredibil de frecventă cu care se confruntă mulți oameni, dar nu sunt conștienți de cauzele sau simptomele sale. Este responsabil pentru o gamă largă de maladii, cum ar fi crampe musculare, dificultăți de somn, scăderea poftei de mâncare, oase slabe și oboseală. Recunoașterea deficitului de magneziu în stadiile incipiente poate contribui mult la tratarea și prevenirea acestuia în viitor.

Din fericire, suplimentarea cu magneziu este un remediu simplu care poate promova rapid sănătatea fiziologică și psihologică. Puteți obține magneziu prin consumul de alimente bogate în nutrienți sau suplimente alimentare de magneziu. Alimentele bogate în magneziu includ legume cu frunze verzi, nuci, avocado, semințe de dovleac, somon, lactate hrănite cu iarbă și ciocolată neagră.

Iată cinci dintre cele mai evidente semne ale deficitului de magneziu:

1. Dificultăți de concentrare

Un deficit de magneziu la adulții în vârstă poate duce la o serie de dificultăți cognitive, cum ar fi ceața creierului, probleme de memorie și dificultăți de concentrare. Acest lucru se datorează faptului că magneziul joacă un rol vital în a ajuta la funcționarea mitocondriilor. Mitocondriile sunt structuri din celulele corpului care sunt responsabile pentru producerea de energie.

Fără suficient magneziu, mitocondriile din celulele creierului au dificultăți în a produce suficientă energie pentru a alimenta procesele de gândire.

Un studiu a constatat că cei cu niveluri mai ridicate de magneziu s-au descurcat mai bine la testele funcțiilor cognitive, cum ar fi atenția și memoria, și au avut riscuri mai mici de a dezvolta tulburări cognitive decât cei cu niveluri mai scăzute de magneziu.

Magneziul este esențial pentru funcția creierului, deoarece ajută și la reglarea neurotransmițătorului glutamat. Glutamatul este necesar pentru învățare, memorie și concentrare. Este, de asemenea, cel mai abundent neurotransmițător al creierului. Mulți dintre noi avem un exces de glutamat în creierul nostru, ceea ce duce la probleme. Magneziul vă ajută să vă mențineți creierul sănătos și fericit prin echilibrarea nivelurilor de glutamat.

2. Crampe musculare și spasme

Magneziul este esențial pentru buna funcționare a mușchilor și ameliorează mușchii strânși și înghesuiți. De asemenea, relaxează mușchii și poate fi vital în tratamentul durerilor de spate și crampelor prin calmarea mușchilor spatelui, a stresului renal și a tensiunii musculare.

Fără suficient magneziu, contracția și relaxarea musculară pot deveni dificile și necoordonate. Spasmele musculare și crampele sunt adesea semne timpurii ale deficitului de magneziu. Spasmele musculare datorate magneziului scăzut sunt adesea resimțite în picioare și picioare.

3. Anxietate și stres

Datorită rolului său important în producerea neurotransmițătorilor, magneziul scăzut vă poate face să vă simțiți anxios, stresat și iritabil. Neurotransmițătorii sunt substanțe chimice găsite în creier care ajută nervii să comunice între ei, astfel încât anxietatea este unul dintre cele mai mari simptome de deficit de magneziu.

Acestea vă ajută corpul să regleze o varietate de comportamente, cum ar fi somnul, modelele de gândire, starea de spirit și multe altele. Magneziul scăzut poate duce la o varietate de tulburări de dispoziție, inclusiv anxietate, depresie, iritabilitate și confuzie.

Magneziul crește serotonina și dopamina și pompează nivelul de energie. Având un nivel scăzut de magneziu poate duce la oboseală și oboseală.

4. Insomnie

Dacă ați adunat nopți nedormite, este posibil să aveți un nivel scăzut de magneziu.

Utilizarea citratului de magneziu cu două ore înainte de culcare vă poate ajuta să obțineți un somn bun și eficient. Citratul de magneziu sa dovedit a ameliora crampele piciorului și calmează nervii. Acest lucru vă ajută să vă calmați nervii, făcându-vă să vă relaxați și să aveți un somn mai bun.

Lipsa somnului poate fi, de asemenea, un rezultat al stresului, astfel încât scufundarea într-o baie amestecată cu sulfat de magneziu (săruri epsom) vă poate ușura nervii și vă poate calma și vă poate oferi un somn bun.

5. Osteoporoza

Magneziul contribuie la creșterea densității osoase și ajută la prevenirea pierderii osoase. Dacă nu mâncați alimente bogate în magneziu și consumați cantități mari de alimente procesate în care o mare parte din magneziu este eliminată, atunci sunteți în pericol de osteoporoză.

Tratarea osteoporozei cu citrat de magneziu promovează în mod eficient densitatea osoasă, masa osoasă și rezistența. Previne pierderea osoasă la persoanele care au masă osoasă scăzută sau osteoporoză.

Dacă te confrunți cu astfel de deficiențe, apeleză la ajutorul medicului.

Distribuie:
Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media