6 oameni muşcaţi de şerpi şi 227 de pacienţi cu înţepături sau muşcături de căpuşe

Distribuie:

În prima parte a acestui an, respectiv până în luna august 2019, un număr de 227 de pacienţi cu înţepături sau muşcături de căpuşe s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a  Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte (SJUT), pentru a primi îngrijiri şi tratament de specialitate!  Căpuşele, care se află pe locul doi după ţânţari în ceea ce priveşte transmiterea de boli infecţioase atât la oameni, cât şi la animale, se găsesc de regulă în iarba înaltă şi în zonele umbroase. Din fericire, niciunul dintre dâmboviţenii care s-au prezentat la spital cu  înţepături de căpuşe nu a dezvoltat vreo formă gravă de boală, cum este de exemplu temuta boală Lyme.

„La unii pacienţi aceste înţepături pot da reacţii alergice care să necesite şi tratament antialergic. De asemenea,  aceste înţepături pot să se suprainfecteze, motiv pentru care pacienţii trebuie să fie supravegheaţi ori de medicul chirurg, ori de specialistul de la boli infecţioase sau medicul de familie. Din fericire, noi nu am avut nici la UPU, nici în spital şi sper din toată inima să nu avem nici pe viitor pacienţi care să dezvolte boli grave din cauza acestor înţepături de căpuşe…” a declarat dr. Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

În acest an, medicii de la UPU au avut de înfruntat surprize şi mai mari, pentru că  la  SJUT s-au prezentat şi şase persoane muşcate de şerpi. Potrivit dr. Elena Firoiu aceste persoane „ au primit obligatoriu ser antiviperin, pentru că nu se ştie cum evoluează pacientul. Pentru că există riscuri mult prea mari se administrează imediat serul antiviperin”.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro