Merită să investești într-un șemineu? Iată care sunt costurile pentru ca locuința ta să aibă un aer aparte

Te-ai hotărât că vrei să faci o schimbare în locuinţa ta şi vrei să îţi construieşti propriul şemineu. Te încântă mult ideea, cât şi beneficiile multiple pe care şemineul le poate aduce în locuinţa ta. Însă, ai realizat că pentru a face alegerea cea mai bună, trebuie să iei în calcul mici detalii care se dovedesc a fi însă, importante: de la aspecte legate de construirea lui, până la costuri, design şi chiar funcţionalitate.

Cele mai multe persoane aleg să construiască un semineu pe lemne în primul rând pentru atmosfera pe care o creează.  Plăcerea de a sta la gura şemineului atât în zilele geroase de iarnă, dar şi într-o seară de vară răcoroasă primează în luarea deciziei. Designul şemineului este de asemenea un factor important, deoarece contribuie în mare măsură la ambianţa creată; este elementul uşor observabil în living, în special de către musafiri. Dar, cei mai mulţi sunt atenţi şi când vine vorba de buget, care trebuie bine gândit înainte de a pleca la drum. Investiția pentru un șemineu se amortizează relativ rapid, iar beneficiile acestuia le vei simți instant!

Pentru că răspunsurile la aceste întrebări să fie concrete, trebuie să ţinem cont de cel mai important aspect, stabilirea funcţionalităţii. Este necesar pentru ambianţă sau şi pentru încălzirea întregii locuinţe? Stilul pe care îl căutăm este unul modern, rustic sau spre clasic? În primul rând, vorbim despre elementul cheie – focarul şemineului.  În cazul în care opţiunea merge către şemineul care va avea rolul esenţial în ambianţă, focarul ales poate fi cu siguranţă cel cu putere calorică mică. În situaţia în care se are în vedere încălzirea unui spaţiu mare, focarul va trebui ales la o mărime corespunzătoare.

Coşul de fum este al doilea element important în construirea şemineului. Un coş de fum profesional va adauga un cost iniţial suplimentar, însă nu doar atât – aduce siguranţă şi funcţionalitate mult mai bună a şemineului.

Echipa de tehnicieni de Alego îţi stă la dispoziţie pentru orice întrebare legată de costuri şi îţi oferă consultanţă gratuită în vederea construirii şemineului. Mai mult, la Alego  găseşti o gama largă de focare semineu, şeminee pe lemne, seminee centrala sau coşuri de fum. Alego dă căldură şi stil locuinţei tale!

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro