ortooxacell kiss2022.gif Flax

Interviurile Gazetei: Vlad Bolovăneanu, elevul de excepție, student la București

Într-o campanie derulată în urmă cu doi ani, ELEVI DE EXCEPȚIE, Gazeta Dâmboviței vă prezenta elevi merituoși din județul Dâmbovița, cu rezultate deosebite în diferite domenii. Printre aceștia, Vlad Bolovăneanu, un tânăr olimpic foarte pregătit și dornic de a cunoaște cât mai multe lucruri. (ELEVI DE EXCEPŢIE – Vlad Bolovăneanu: “Întotdeauna mă întreb de ce”) În prezent, Vlad este student la Academia de  Studii Economice București și, deși nu a valorificat foarte mult rezultatele obținute la olimpiadele la care a participat în liceu, tânărul se pregătește intens pentru cariera viitoare de IT-ist.

Vă oferim în continuare un scurt interviu cu Vlad Bolovăneanu, în care acesta ne-a vorbit despre cum arată viața sa acum, ca student în București și despre planurile sale de viitor.

-Ce studiezi acum?

-La momentul actual studiez Informatică Economică la Academia de Studii Economice București. Am dorit mult să ajung la facultatea cu aceeași specializare de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, însă rezultatul obținut la Bacalaureat nu îmi oferea un loc la buget, contând în proporție mult mai mare un concurs propriu al facultății respective. Facultatea la care studiez este una cu un real potențial pentru obiectivul meu de a-mi dezvolta o gândire cât mai analitică și bazată pe principiile logicii formale, atât prin materiile ce au legătură cu programarea și matematica – preferatele mele -, cât și prin specializarea pe domeniul economic, înțelegerea cât mai profundă și corectă a fenomenelor de această natură, facilitându-mi o mai bună imagine de ansamblu asupra tendințelor actuale, cu alte cuvinte ieșirea dintr-un cadru complet teoretic.

-Cum s-a schimbat viața ta după ce ai absolvit liceul?

-Deși sunt susținut și ajutat în fiecare moment de către părinții mei, contextul care îmi impune să locuiesc singur a reușit să mă maturizeze într-un mod neașteptat, devenind parcă deodată mai interesat de treburile casnice, de pregătitul mâncării și organizarea personală. Impactul se poate vedea și pe un palier psihologic, fiind capabil să îmi organizez timpul mult mai eficient și să găsesc oameni deosebiți de la care să învăț multe lucruri utile în viața cotidiană. Obiectivul principal este să devin pas cu pas independent de sprijinul familial, să îmi pot ajuta apropiații cu cel puțin aceeași dăruire, căldură sufletească și răbdare precum mă ajută ei acum.

-Cât de mult te-au ajutat rezultatele obținute la olimpiadele din liceu?

-Din păcate, la acest capitol nu am fost bonificat în niciun fel. Deși am obținut în clasa a XII-a locul I la Concursul de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” după ce anul anterior nu putusem participa la faza națională, deoarece am optat să plec într-o excursie în afara țării, acest rezultat nu a influențat în niciun fel procesul de admitere la facultate, întrucât nu se încadra pe lista olimpiadelor recunoscute pentru acest proces. Cât despre alte performanțe din anii precedenți, deoarece nu au fost în domeniile informatică-economie-matematică, nu au contat de asemenea.

-De ce nu ai rămas la Târgoviște?

– Am ales un mediu universitar extins față de cel din Târgoviște, pentru a avea un surplus de oportunități, concurență mai pregnantă și profesori mai bine instruiți. La acest capitol mă declar chiar mulțumit, toate cadrele care au lucrat cu noi până acum atingând o serie de standarde care de multe ori îmi depășeau concepția despre rigiditatea profesorilor universitari, printre care menționez în special capacitatea de socializare de la egal la egal, flexibilitatea și empatia. Desigur, în cadrul Academiei de Studii Economice există și cadre mai puțin dotate prin selecția naturală pentru această ocupație, numărul mare de studenți fiind direct proporțional cu cererea de astfel profesori, însă și aceștia depun eforturi pentru a îmbogăți tezaurul de cunoștințe al studenților.

-Care sunt planurile tale de viitor?

-Pentru moment, doresc să aprofundez foarte bine domeniul informatic, cu un puternic sprijin dat de înțelegerea corectă și completă a fenomenelor matematice care-l însoțesc. Voi încerca de asemenea să percep nuanțele cele mai fine ale sistemului economico-financiar ca o bază pentru activitatea de cercetare în care doresc să lucrez. Până atunci însă intenționez să valorific potențialul oferit de slujbele în domeniul IT suficient cât să pot fi primit într-un centru, unde să îmi pot exercita prin accesul la resurse suficiente calitățile.

Interviurile Gazetei: Ionuț Savu, elevul dâmbovițean calificat la patru olimpiade naționale

Untitled

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media