Interviurile Gazetei: Suzana Ilie, directorul Colegiului Economic ” Ion Ghica” Târgoviște, despre proiectele ambițioase ale liceului

Colegiul Economic ” Ion Ghica” Târgoviște este unul dintre liceele de top din județul Dâmbovița, atât în ceea ce privește rezultatele elevilor, condițiile de studiu și de lucru oferite elevilor și profesorilor, dar și al sutelor de proiecte și schimburi de experiență cu țări din toată lumea.  Suzana Ilie, directorul liceului de foarte mulți ani, a vorbit, într-un scurt interviu acordat pentru Gazeta Dâmboviței, despre rezultatele la Bacalaureat din acest an și despre proiectele aflate in derulare sau în pregătire.

 

-Cum vi s-au părut rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an?

-Rezultatele examenului  de Bacalaureat, sesiunea 2016, sunt mulțumitoare. Ele reflectă nivelul de pregătire al elevilor și, în același timp, chiar dacă sunt cu 10 procente sub rezultatul de anul trecut, adică 85%, în loc de 95%, sunt pe măsura nivelului elevilor. De altfel, știm că fiecare serie de elevi are o anumită configurație din punct de vedere al nivelului de pregătire, al posibilităților de învățare. Așadar, pentru noi, care am avut zece clase de absolvenți, este un rezultat pe care îl considerăm foarte bun. Am avut foarte multe note de zece la matematică.

-Elevii dumneavoastră s-au prezentat la orele de pregătire suplimentară?

-Sigur! De fapt, rezultatele lor reflectă nu numai munca la clasă, ci și pregătirea suplimentară a elevilor, care a început încă de la începutul anului școlar 2015-2016 și s-a finalizat cu câteva zile înainte de examen.

 

-Ce proiecte aveți în derulare și ce proiecte pregătiți?

-Avem în derulare proiecte Erasmus. Am finalizat proiectele POSDRU și acum suntem interesați să vedem ce linii de finanțare se pot accesa.

Suntem nerăbdători și așteptăm cu mare bucurie să începem marele proiect al acestei școli, reabilitarea școlii pe fonduri europene, care va presupune extinderea localului actual, prin ridicare cu încă un nivel de clase, o sală de sport suspendată peste actualul  teren de sport, un bazin de înot peste sala de sport, dotarea tuturor cabinetelor și laboratoarelor cu mobilier și echipamente de ultimă generație conform nivelului de pregătire.

Alte rezultate pe care le-ați avut cu liceul în ultima perioadă?

-Astăzi și-a încheiat stagiul de pregătire practică la noi în școală un student din Franța, care timp de două luni a desfășurat un stagiu de pregătire practică în domeniul IT. Este  premieră nu pentru școala noastră, care a mai avut studenți în practică din Franța în urmă cu patru ani, dar este un lucru pe care alte licee încă nu l-au realizat, dar este un nou domeniu al activității de cooperare europeană, pe care noi îl accesăm.

DSC_1254_800x533 DSC_1255_800x533 DSC_1257_800x533 DSC_1258_800x533

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro