Interviurile Gazetei: Carmen Holban, viceprimarul Târgoviștei, despre provocările uneia dintre cele mai importante funcții din administrație

Din luna iunie a acestui an, unul dintre cei doi viceprimari pe care îi are Târgoviștea este o femeie puternică, ce provine din mediul privat și știe că lucrurile bune se fac cu mult efort. Carmen Holban, una dintre cele două fondatoare ale lanțului de farmacii Hyperici, este un viceprimar la început de drum, care își dorește schimbare în mai bine pentru orașul Târgoviște și pentru locuitorii săi, iar pentru acest obiectiv lucrează în fiecare zi, alături de echipa sa.
 
-Este o provocare funcția de viceprimar pentru dumneavoastră, având în vedere și faptul că sunteți femeie?
 
-Sigur că este, într-adevăr, o provocare. Sigur că este altceva, dar, atunci când îți propui să faci lucruri mărețe și le faci cu devotament, când ai ca scop binele oamenilor și îți place ceea ce faci, această provocare este una benefică.
 
 
-Ce credeți că ați putea să schimbați  în calitate de viceprimar, în acest oraș?
-Eu, în prezent, coordonez Direcția de Asistență Socială, Direcția Grădina Zoologică, Teatrul Municipal și Serviciul Public de Evidență a Persoanei.  În această perioadă, am înțeles ce înseamnă fiecare direcție și ce probleme are fiecare. La Direcția de Asistență Socială am făcut vizite în creșe, cămine, am văzut neajunsurile și orice modificare care poate fi făcută la momentul respectiv și intenționez să îmbunătățesc în măsura în care pot calitatea acestor servicii. De ce spun asta? Pentru că în fiecare locație este loc de mai bine. În plus, trebuie să venim și cu proiecte noi, iar unele dintre ele sunt deja în lucru. Unul dintre acestea este Centrul Arlechino, cu o capacitate asumată de 15-20 de beneficiari, pe zi, care vor fi ajutați o perioadă mai mare de timp.  Arlechino se ocupă de servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa și este un proiect îndrăzneț și necesar. În acest centru vom contribui la depistarea precoce a situațiilor de risc, care pot determina separarea copilului de familia sa, asigurarea unui program educațional adecvat copiilor respectivi, consilierea copiilor și a părinților.
Un alt proiect este reabilitarea și schimbarea destinației punctului termic 3 din Microraionul 6, ce va fi transformat într-un Club al Pensionarilor. Acest spațiu de recreere va fi alcătuit din parter, unde vor fi foaierul și sala multifuncțională, grupurile sanitare, cabinetul stomatologic, iar la etaj camera tehnică și două birouri. Acest club se adresează pensionarilor, indiferent că au sau nu aparținători. Este nevoie ca aceștia să prezinte un cupon de pensie și o adeverință medicală din care să reiasă faptul că nu au boli transmisibile, pentru a beneficia de toate serviciile oferite de acest club, de la cele medicale, până la posibilitățile de recreere în sala multifuncțională, unde vor putea juca șah, table și vor avea ocazia să socializeze.
Urmează noi proiecte cu o parte dintre creșele din oraș, pe programul POR.
 
-S-a tot vorbit despre asistența socială ca despre un punct nevralgic al administrației. Credeți că veți avea mai mult de lucru în acest sector?
-Da. Este un punct nevralgic și un sector destul de greu. Lucrăm cu mulți oameni, sunt foarte multe probleme, soluționăm cererile de ajutor social, soluționăm pe baza anchetelor sociale, acordarea ajutorului de urgență, stabilim și soluționăm cererile pentru încălzirea locuinței cu combustibili solizi sau petrolieri.
În evidența Direcției de Asistență Socială, avem următoarele categorii de beneficiari:
-500 de dosare venit minim garantat
-800 de dosare alocații complementare
-500 beneficiari ai serviciilor de cantină socială, de hrană caldă și 200 de beneficiari care primesc pachete.
În cadrul Centrului Social Sfânta Maria, cu o capacitate de 35 de locuri, beneficiarii sunt persoanele defavorizate.
-Considerați DAS-ul o provocare?
-Nu. NU este o provocare. Este o responsabilitate a noastră, a tuturor.
 
 
 

Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

: 2 ganduri despre “Interviurile Gazetei: Carmen Holban, viceprimarul Târgoviștei, despre provocările uneia dintre cele mai importante funcții din administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca