E numărul 50 al suplimentului nostru, CULTURA DE SÂMBĂTĂ (când o fi trecut?…) şi fiindcă e sărbătoare am ales pentru azi, un subiect care aminteşte o altă celebrare.
În anul 1891 se împlineau 25 de ani de domnie ai lui Carol I, ocazie pentru ministrul de Interne Lascăr Catargiu să îndemne telegrafic primarii din ţară a sărbători cum se cuvine importantul eveniment. Aşa se face că la 10 mai, la biserica catolică din Târgovişte, preotul Bianconi oficia un Te Deum. Amintitul jubileu era însă celebrat şi prin numeroase realizări edilitare care adăugau un plus de eleganţă şi modernism oraşului nostru.
Astfel, pe Calea Domnească se expropriaseră mai multe terenuri, în vederea alinierii străzii; Primăria ceda Ministerului de Război un teren în suprafaţă de 8 ha, pentru construirea sediului Regimentului de Infanterie, iar Direcţiunii Generale a Telegrafelor şi Poştelor un altul, pentru ridicarea edificiului oficiului telegrafic; tot Primăria este cea care decide construirea unui „arest preventiv” pentru cetăţenii care săvârşeau contravenţii şi care până atunci erau închişi la un loc cu delicvenţii de drept penal.
Pentru construirea unui abator al oraşului, Primăria achiziţiona de la Ion Slavu, suprafaţa de 2.687,50 mp de teren, pentru care plătea o sumă de 5200 de lei. În acelaşi an, în casele lui Ion Fussea, se înfiinţa Şcoala Profesională de Fete.