O zi de scăldat cu prietenii s-a încheiat tragic pentru un copil de 14 ani din Vulcana Pandele.
Tânărul, cu încă doi amici, au vrut să se răcorească în barajul apropiat de Doiceşti. După ce au făcut câteva salturi, din cauza oboselii, prietenii tânărului au renunţat, dar acesta a mai vrut să mai sară încă o dată.
Din cauza oboselii, nu a putut decât să ceară ajutor prietenilor, pentru că nu putea să mai iasă la mal. Cei doi au sărit să-l ajute, dar au abandonat, pentru că nu au putut să-l scoată din apă şi riscau şi ei să se înece.
Aceştia au sunat la 112, iar pompierii i-au găsit după o jumătate de oră corpul adus la mal.
Pompierii recomandă, în această perioadă, o atenţie deosebită acordată pericolului pe care îl presupune scăldatul în zone neamenajate. În scopul evitării unor evenimente cu consecinţe tragice, oamenii sunt sfătuiţi să se scalde doar în locuri special amenajate pentru înot şi să respecte avertizările privind interzicerea scăldatului, să evite scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci şi să nu se scălde în zone în care anterior s-au produs incidente.
Totodată, se recomandă să evitaţi scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare, însă cel mai indicat este nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu înotaţi bine. Dacă ieşiţi cu copiii la scăldat, pompierii vă sfătuiesc să-i supravegheaţi permanent atunci când sunt în apă sau în apropierea acesteia. Un alt sfat spune să nu intraţi în apa rece înfierbintaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare şi să nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii, „aceste acte de teribilism putând avea consecinţe grave.