Primarul din Ciocănești și-a promovat fiica pe funcție în primăria localității

Distribuie:

Primarul PSD al comunei Ciocănești și-a promovat fiica în grad profesional, în instituția pe care o conduce din 2004. Conform Agenției Naționale de Integritate în perioada exercitării mandatului de primar, Marin Păun, zis „Iepure”,  a emis și semnat mai multe documente ce au stat la baza organizării concursului de promovare în grad profesional a fiicei sale. Ulterior, prin dispozițiile semnate de Păun, fiica acestuia a fost transferată începând cu data de 01 iulie 2013 de la Compartimentul de asistență socială și autoritate tutelară, la Biroul financiar-contabil din cadrul Primăriei comunei Ciocănești. Primarul s-a aflat astfel în conflict de interese administrativ.

El a încălcat art. 76 din legea 161/2003 conform căreia primarii sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentrul soţul său ori rudele sale de gradul I. Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispoziţiile emise cu încălcarea acestor obligaţii sunt lovite de nulitate absolută.

„Iepure” a fot validat de PSD pentru o noua candidatură la primăria localitățăii. Primarul comunei a avut însă o relație cel puțin ciudată cu social democrații. În ianuarie 2012, pesedistul Păun era dat afară din PSD Dâmbovița în prag de campanie pentru alegerile locale devenind primar din partea PDL. S-a întors, însă, în partid odată cu ordonanța migrației, încheindu-și mandatul ca social democrat.

Păun Marin a  devenit celebru în 2007, la 50 de ani, când a susținut Bacalaureatul la Grupul Şcolar „Constantin Brâncoveanu”din Târgovişte. La prima probă scrisă de limba şi literatura română, s-a gândit că e mai bine ca altcineva să dea examenul în locul lui și l-a trimis pe învăţătorul de la Şcoala Urziceanca. Pe buletin şi pe legitimaţia de examen au fost lipite fotografiile învăţătorului George Marian Tudoran, în vârstă de 30 de ani. Comisia de examen şi-a dat seama de nepotrivire în momentul în care şi-au amintit că nu l-au văzut pe primar, care ținuse să se facă remarcat la proba orală, în sălile de examen şi au început să-l caute. În loc de primar l-au descoperit pe falsul candidat. Preşedintele comisiei a chemat poliţia care le-a întocmit dosar penal celor doi pentru fals privind identitatea, uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.

Păun Marin este unul dintre cei mai bogați primari din județul Dâmbovița.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro