Noi percheziţii la Târgovişte! DIICOT a săltat funcţionari de la biroul de evidenţa persoanelor

Biroul Judeţean de Administrare a Datelor privind Evidenţa Persoanelor a primit astăzi vizita procurilor DIICOT, care au plecat de aici cu mai multe documente, dar şi mai mulţi angajaţi. Doi funcţionari şi fostul şef al SEIP au fost săltaţi pentru audieri, într-un dosar de trafic internaţional de persoane. Instituţia este în subordinea IPJ Dâmboviţa şi a MAI.

[youtube width=”600″ height=”400″ video_id=”QKaCxagfIlY”]

În acelaşi dosar, procurorii au escins şi în luna septembrie. Potrivit acestora un  grup infracţional  a fost constituit, pe teritoriul României, în cursul anului 2012, format din cetățeni români, dar și de origine africană. Traficanții ar fi racolat, îndrumat și călăuzit migranți proveniți din Congo, dar și din alte state din Africa, pe ruta Congo – Coasta de Fildeș – Uganda – România – statele vest-europene, destinațiile preferate fiind Franța și Belgia.

După ce intrau în țara noastră, migranții erau cazați în diferite locuri din București sau în locuințe situate în apropierea Capitalei, până când traficanții de persoane reușeau să le obțină documente de identitate românești falsificate, care permiteau accesul liber pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene.

La descinderea din septembrie, la mai multe adrese din județele Dâmbovița și Giurgiu,  au fost găsite acte, suma de 23.000 euro și o armă cu aer comprimat deținută în mod ilegal. Remy Fernand Oscar Okombi, Ion Petrache și Mihai Sandu Nicula au fost acuzaţi de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de migranți, facilitarea șederii ilegale în România și fals intelectual.


Valeriana heidelbergcement

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro