Fostul director al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Radu Petrescu, fostul director al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, este judecat pentru abuz în serviciu, în cazul demisiei fostului director medical Carmen Marcu. În dosar este așteptată pronunțarea magistraților de la Judecătoria Târgoviște, pe 18 ianuarie, cu privire la regularitatea actului sesizare, respectiv a rechizitoriului.

Carmen Marcu  acuză faptul  că demisia în urma căreia și-a pierdut postul de director medical  a fost sustrasă din biroul său, în noiembrie 2012, în timp ce se afla în concediu, iar Adrian Ţuţuianu, la vremea respectivă președinte al CJD, a aprobat-o,  cunoscând această situaţie. Medicul a precizat că avea o demisie scrisă, dar nu era decisă dacă să o înainteze sau nu. “Eu nu mi-am depus nici o demisie pe masa lui Adrian Ţuţuianu. Nici nu avem cum pentru că nu eram în ţară la momentul în care aceasta a ajuns la mapa preşedintelui. Şi în plus, nici nu aveam de ce să-i prezint acestuia demisia, directorul medical fiind subordonat managerului şi nu preşedintelui CJD….Cineva a luat demisia şi a adus-o la CJD. Deci, Adrian Ţuţuianu a pronunţat o decizie pe un document furat”

Carmen Marcu îi acuză atât pe fostul președinte CJD, cât și pe fostul director al spitalului, Radu Petrescu, de abuz în serviciu și furt. Medicul a înaintat și o acțiune civilă în aceeași cauză. Prima instanţă care a fost Tribunalul Dâmboviţa i-a dat dreptate şi a repus-o în drepturi, în 2015. Decizia a fost, însă,  atacată la Curtea de Apel Ploieşti, dar cauza a fost suspendată, după ce magistrații ploieșteni au cerut Parchetului Dâmbovița situația dosarului penal, așa cum se arată în soluția publicată pe site-ul Curții: „În baza art. 244 al. 1 pct. 2 Cod pr. civilă, dispune suspendarea judecării cauzei până la soluţionarea definitivă a cauzei penale ce face obiectul dosarului penal nr. 6662/P/2012, al Parchetului se pe lângă Judecătoria Târgovişte. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 18.03.2015.”

Magistrații Judecătoriei Târgoviște retrimiseseră dosarul Parchetului pentru completarea urmăririi penale, încă din luna octombrie 2013. A fost treia oară când dosarul era retrimis Parchetului.  Pe 30 octombrie2014, judecătorii de la Târgoviște au decis: ”Respinge excepţia tardivităţii plângerii invocată de intimatul Ţutuianu Adrian. În baza art.341 al.6 lit.b NCPP admite plângerea petentei MARCU CARMEN FLORINA împotriva ordonanţei de clasare din 23.05.2014 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte emisă în dosarul de urmărire penală nr.6662/P/2012, în contradictoriu cu intimaţii ŢUŢUIANU ADRIAN şi PETRESCU RADU. Trimite cauza la parchet pentru completarea urmăririi penale. În baza art.275 al.3 NCPP cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 30.10.2014.”  Ulterior, Adrian Țuțuianu a declarat că nu are nici o legătură cu această cauză: „Nu am calitate de suspect, nu am avut calitate de învinuit și nu mă privește pre mine.” Acesta a precizat și că nu știe în ce condiții a ajuns la CJD demisia medicului: “ Demisia este un act personal. Din discuţia pe care a avut-o cu mine a rezultat că este scrisă de dânsa. Ceea ce invocă este că cineva i-a sustras-o. Sunt lucruri care nu mă interesează. La mine a ajuns la CJD şi mi-am exercitat atribuţiunile”. Numele lui Adrian Țuțuianu nu  apare în vreun dosar de trimitere în judecată cu privire la cauza invocată de Carmen Marcu.

 

Magistrații târgoviștenii vor decide pe 18 ianuarie dacă în cazul fostul direcor al SJU Târgoviște, Radu Petrescu, se va continua procesul penal sau cauza va fi repusă pe masa Parchetului. Oricare ar fi decizia, solutia nu va fi definitivă.

În plus, o parte din parlamentarii PSD vor redefinirea abuzului în serviciu, care să fie considerat drept infracţiune doar dacă este vorba de „o pagubă materială mai mare de 200.000 de euro”. În prezent, abuzul în serviciu este „o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice”. Dacă abuzul va fi redefinit,Petrescu nu mai riscă aproape nimic.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro