ortooxacell kiss2022.gif Flax

Zeci de porci sacrificaţi în cartierul bulgăresc al Târgoviştei. Vezi din ce motiv!

 

Porcul tăiat de bulgari este un ritual care, cronologic vorbind, are mai multe elemente de inedit. Apare prima întrebare: de ce tocmai a doua zi de Crăciun? Porcul este tranşat chiar de capul familiei care va pregătii produsele tradiţionale, cârnaţi, caltaboş, tobă sau slănină, nu înainte însă, ca medicul veterinar, venit special în cartier, să dea verdictul dacă porcul este sau nu sănătos. Preparatele din carne de porc sunt apoi afumate şi atârnate în căşara. Desi civilizaţia oraşului a pătruns şi în comuntatea bulgarilor, acest obicei de a sacrifica porcul a doua zi de Crăciun, este încă păstrat de foarte multe familii, aceştia având astfel posibilitatea de putea ţine tot postul Crăciunului.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media