kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

Zeci de porci sacrificaţi în cartierul bulgăresc al Târgoviştei. Vezi din ce motiv!

 

Porcul tăiat de bulgari este un ritual care, cronologic vorbind, are mai multe elemente de inedit. Apare prima întrebare: de ce tocmai a doua zi de Crăciun? Porcul este tranşat chiar de capul familiei care va pregătii produsele tradiţionale, cârnaţi, caltaboş, tobă sau slănină, nu înainte însă, ca medicul veterinar, venit special în cartier, să dea verdictul dacă porcul este sau nu sănătos. Preparatele din carne de porc sunt apoi afumate şi atârnate în căşara. Desi civilizaţia oraşului a pătruns şi în comuntatea bulgarilor, acest obicei de a sacrifica porcul a doua zi de Crăciun, este încă păstrat de foarte multe familii, aceştia având astfel posibilitatea de putea ţine tot postul Crăciunului.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media