Atenție! Nu urcați cu mașinile neechipate pe munte! Uite ce au pățit doi turiști

Doi dâmboviţeni aflaţi în dificultate, în Masivul Montan Bucegi au fost sprijiniţi de jandarmii montani.

În data de 3 aprilie a.c., în urma unei solicitări telefonice prin S.N.U.A.U. 112, jandarmii din cadrul Postului Montan Ordine Publică Zănoaga au intervenit în zona Dichiu din Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate.

Turiștii au plecat cu autoturismul spre domiciliu, pe D.J. 713 Dichiu-Cuibul Dorului şi nu au mai putut continua deplasarea, din cauza echipării necorespunzătoare a autovehiculului, a zăpezii şi a stratului de gheată format pe drumul principal.

În urma acțiunii jandarmilor montani, cei 2 turişti, un bărbat şi o femeie din Municipiul Târgovişte, au fost sprijinți să deblocheze autovehiculul și au fost însoțiți în condiţii de siguranţă până în zona Table, de unde şi-au continuat deplasarea spre Târgovişte, pe D.J. 714 Peştera-Moroeni, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

JM1

***

Jandarmii montani recomandă turiştilor să evite deplasarea pe D.J. 713 Cuibul Dorului-Dichiu, deoarece traseul este greu accesibil cu autoturisme echipate necorespunzător.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL I.J.J. DÂMBOVIŢA

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro