Atenție la ce cumpărați! Pește cu viermi la Moreni, pește alterat la Târgoviște – FOTO

Cupărătorii trebuie să fie din ce în ce mai atenți la produsele pe care le cumpără, mai ales dacă este vorba despre produse de origine animală sau pește. Cele mai mari probleme se înregistrează în cazul produselor congelate.

Medicul Pediatru Felix Georgescu, din Moreni,  a cumpărat recent, dintr-un supermarket din oraș, macrou congelat.  Unul dintre pești avea în cavitatea abdominală viermi paraziți. “Astăzi am cumpărat macrou de la unul din market-urile din oraș(Moreni), congelat. Din nefericire la unul din pești am găsit în cavitatea abdominală niște viermi parazitari. Se pare că este vorba de ANISAKIS. Sunt sigur că face parte dintr-un lot mai mare și se poate găsi în toată țara. A fost un mare scandal în urmă cu câțiva ani când pe piața au fost descoperite câteva zeci de tone de peste infestat. Sunt voci care spun ca dacă pestele este înghețat la – 28 de grade celsius, atunci nu mai exista nici un risc pentru om. Vă sfătuiesc sa evitați consumul de peste care conține acești paraziți, și în cazul în care cumpărați macrou congelat să îl gătiți cum trebuie, la temperaturi înalte. Evitați pestele marinat sau sushi.” a scris doctorul pe pagina sa de facebook. Acesta le-a răspuns internauților interesați de unde a făcut achiziția că peștele a fost cumpărat de la supermarketul Maya: “Este vorba de Maya. Dar probabil toate magazinele se alimentează din același loc“.

Îngerată prin intermediul peștilor infestați, larva ajunge în stomac sau in intestin, apoi se cuibăreste în peretele lor. Prezența sa se manifestă printr-o durere abdominală, uneori violenta și prin semne alergice (urticărie, prurit, edem etc.).  Când boala nu este tratată, la câteva săptămâni dupa infestare se declanșează o ocluzie intestinală,). Tratamentul anisakiazei constă în extragerea chirurgicală a larvei.

Câteva zile mai târziu, o târgovișteancă a cupărat de la Kaufland, același tip de pește, tot congelat. După decongelare, acesta avea o culoare vânătă: “Oameni buni să nu cumpărați pește macrou din kKaufland!!! Uitați cum arată!!!! ORIBIL!!! Cumpărat ieri (n.r. 26 oct.) și expiră pe 28.10.2017! Plătim să ne îmbolnăvim noi și copiii nostri!!! FOARTE TRAGIC…. ??” a scris târgovișteanca pe pagia sa de facebook. 

Și eu am cumpărat păstrăv în termen de garanție dar când l-am desfăcut arata groaznic. L-am dus înapoi și mi-au restituit banii . Nu am mai cumpărat niciodată pește de la Kaufland.” a spus un internaut care a văzut postarea tinerei. 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro