Pe 10 februarie, la Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu din Târgoviște a fost sărbătorită Ziua Siguranţei pe Internet, care are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei on-line și a telefoanelor mobile, mai ales de către copii, precum și conștientizarea și educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet.
Astfel, școala se alătură altor sute de şcoli şi organizaţii care sărbătoresc această zi şi promovează, în rândul copiilor, folosirea responsabilă a Internetului şi a noilor tehnologii.
Ziua Sigurantei pe Internet a atins un grad global de participare, conștientizare și acoperire media, fiind susținută la nivel european de către organizația InSafe și de Directoratul General pentru Media și Societatea Informatică al Comisiei Europene.
Activitatea de la Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu a fost coordonată de învățătoarea Mihaela Georgescu, în cadrul Campaniei „Europa, casa noastră“ şi de profesoarele Alina Safta şi Paulina Matei. Elevii au participat la dezbateri, au vizionat filme educative privind utilizarea Internetului și capcanele acestuia, au completat un chestionar, au scris mesaje și au realizat afișe și desene pe tema: ,,Împreună facem Internetul mai bun!”
,,Împreună facem Internetul mai bun!”
Let’s create a better Internet together! (Împreună facem Internetul mai bun!) este tema europeană a editiei a XII-a și vizează necesitatea colaborării între toți utilizatorii de Internet, pentru a face mediul online unul mai bun si mai sigur. Cu sprijinul şcolilor, părinţilor, autorităţilor, societăţii civile şi presei, în peste 100 de ţări se organizează campanii educaţionale ce promovează acest mesaj. Toți participanții sunt îndemnați să devină activi și să aducă contributii conștiente pentru a dezvolta aspectele pozitive ale Internetului, în fiecare zi.
Organizaţia Salvaţi Copiii, Coordonatorul naţional ce implementează în România proiectul Sigur.info a lansat, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, noul Ghid al Siguranţei pe Internet și se speră ca, prin acesta, activităţile educaţionale ce vizează acest subiect să fie implementate în toate şcolile din România. Internetul este al nostru, al tuturor și fiecare dintre noi suntem responsabili pentru ceea ce punem în acest spațiu comun.