Vineri, ultima zi a Târgului de Oferte Educaţionale! Elevii au la dispoziţie aproximativ 2000 de locuri în învăţământul liceal

Mâine, 11 mai, este ultima zi a târgului de oferte educaţionale deschis la Muzeul de Istorie din Târgovişte. Elevii, dar şi părinţii, au putut afla ce le oferă unităţile de învăţământ din judeţ.

Oferta educațională proiectată pentru 2018-2019 asigură viitorilor liceeni fundamentul unei inserții profesionale în funcție de aptitudini și formarea competențelor necesare secolul al XXI-lea. Pentru învățământul tehnologic au fost prevăzute specializările: economic, comerț, turism și alimentație, producție media, protecția mediului, electronică și automatizări, mecanică ș.a. Pentru toate specializările din filiera tehnologică s-au aprobat, la nivelul județului Dâmbovița, 1652 locuri pentru învățământul de zi și 112 locuri pentru învățământul seral.  

Pentru învățământul profesional, s-au aprobat 1036 de locuri, calificările profesionale fiind foarte diverse: mecanic auto, electromecanic utilaje și instalații industrial, cofetar, confecționer produse textile, ospătar, bucătar, mecanic agricol, strungar, sculer matrițer ș.a.

În învățământul dual sunt repartizate 84 locuri, corespunzător celor 3 clase, 2 la Liceul Tehnologic ”Nicolae Ciorănescu” Târgoviște și 1 la Liceul Tehnologic ”Iordache Golescu” Găești, în parteneriat cu Artic S.A. Este foarte important ca opinia publică să înțeleagă importanța învățământului tehnologic și profesional/profesional dual, pentru o bună orientare în carieră a copiilor noștri, deoarece reușita școlară pe termen lung se traduce prin numărul cât mai mare al absolvenților care se integrează cu succes pe piața muncii.

Un alt segment important al ofertei educaționale la nivelul județului este acela al învățământului liceal, filiera teoretică și filiera vocațională, unde avem planificate 1904 locuri la filiera teoretică și 336 la filiera vocațională”. a declarat prof. Gabriela Istrate – inspector școlar general adjunct ISJ Dâmbovița.

 

Centru Medical Valeriana
Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro