Tinerii europeni militează pentru drepturile omului!

Actuala criză economică a afectat majoritatea cetățenilor planetei. Ne punem astfel, în mod firesc, întrebările: îi mai pasă cuiva de drepturile sale, oamenii sunt nevoiți să suporte abuzurile sau sunt suficient de uniți încât să reacționeze?

În perioada 16 – 22 septembrie, 32 de tineri din 4 state membre ale Uniunii Europene (România, Italia, Grecia și Spania) au încercat să răspundă la aceste întrebări. Ei s-au întâlnit în cadrul proiectului Seekers of lost rights, desfășurat în capitala Spaniei și coordonat de către organizația Salvați Copiii din Madrid. România a fost reprezentată de 7 voluntari ai Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște care au fost însoţiţi de managerul acestuia, membrii ai Asociației Tineri pentru Europa de Mâine. Tinerii, având vârste cuprinse între 16 – 24 de ani, au participat la multe activități nonformale precum: jocuri de cunoaștere, teambuilding și socializare, prezentări despre drepturile omului și gradul lor de respectare în cele 4 state, posibile soluții pentru a remedia problemele identificate, activități recreative și multe altele. A existat și o zi dedicată teatrului social, participanții având ocazia să experimenteze și să creeze teatru imagine, învățând totodată și despre alte tipuri de artă teatrală care poate fi pusă în slujba schimbării: teatru forum, teatru jurnalistic, teatru legislativ și altele.

Proiectul Seekers of lost rights a fost finanțat de către programul Tineret în Acțiune al Comisiei Europene, acțiunea 1.1 – Schimburi de tineri. Acesta susține învățarea nonformală, voluntariatul și includerea tinerilor cu oportunități reduse.

 Echipa EUROPE DIRECT Târgoviște a bifat astfel încă o reușită în ceea ce privește comunicarea, dialogul intercultural și promovarea drepturilor omului și ale cetățeanului. Vă invităm să rămâneți alături de noi pentru a ne urmări activitatea și în continuare!


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro