TÂRGOVIȘTE: Lecție de voință de la un copil diagnosticat cu autism! Și-a învins teama și a ținut un discurs

Mihai Denis este unul dintre copiii care pot da lecții de viață de la 11 ani. Pentru că lumea lui e specială și unică, din cauza unei afecțiuni subdiagnosticată în România, autismul. În România nu există statistici exacte ale bolnavilor, iar statul intervine foarte puțin în sprijinul celor care ajung să fie diagnosticati.  Adesea părinții renunță la serviciu, învață să fie medici, psihologi și psihiatri, luptă cu prejudecățile societății pentru copii lor speciali.

Mihai Denis este unul din copiii cu progrese uriașe împotriva bolii care pe alții micuți îi ține total captivi într-o lume numai a lor din care nu pot sau nu știu cum să comunice cu exteriorul. Astăzi, la Târgoviște, Mihai Denis a învins autismul și a ținut un discurs în fața un public numeros prezent la un eveniment al Fundației Special Olympics  România: „Am 11 ani. Sunt în clasa a treia la Școala Gimnazială Mihai Viteazul și sunt sportiv Special Olympics România. Pasiunile mele sunt sportul, dansurile și tot ce ține de electricitate.  Iubesc pisicile și îmi place să cunosc oameni noi.  Mă simt bine la antrenamente printre coleii mei și cred că mișcarea este importantă

Astăzi, 22 februarie, pe parcursul a patru ore, elevi de la 4 școli de masă și 20 de sportivi Special Olympics au prezentat împreună proiecte de incluziune socială  sub îndemnul ”Schimbăm Jocul – Generația Unificată în școala mea” și apoi vor participa la un concurs sportiv de gimnastică unificată (sporitivi cu și fără dizabilități concurează împreună).


Proiectul iLead – Special Needs Athletes Leadership se derulează pe o perioadă de 12 luni și urmărește implicarea activă a elevilor cu dizabilități intelectuale și a celor fără dizabilități ca parteneri cu drepturi egale în viața comunității. În cadrul proiectului, persoanele cu dizabilități intelectuale își consolidează abilitățile de lider în calitate de ambasadori ai semenilor lor, de educatori și de antrenori. 50 de sportivi cu dizabilități intelectuale vor dobândi o voce puternică în cadrul comunităților, 960 de elevi fără dizabilități intelectuale din 12 școli de masă vor primi informații privind beneficiile incluziunii sociale a persoanelor defavorizate cu ajutorul unui manual special, care conține 4 lecții. 48 de profesori din școli de masă vor fi instruiți în cadrul proiectului.

Despre Special Olympics România

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 25.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.Informații despre Special Olympics România sunt disponibile pe website-ul oficial (www.specialolympics.ro) sau pe pagina oficială de  facebook.com/SpecialOlympicsRomania.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca