Stagiul de pregătire din City College Plymouth – o experiență unică a elevilor Liceului Tehnologic Petrol Moreni

Distribuie:

Derularea proiectului FORVET, din cadrul programului Erasmus+ în Liceul Tehnologic Petrol Moreni a continuat în perioada 9 – 22 iunie cu mobilitățile celui de-al doilea flux de participanți – elevi ai filierei tehnologice, însoțiți de profesoarele Raluca Anghelina (coordonatorul proiectului) si Veronica Ionescu.

Grupul de elevi participanți la stagiul de pregătire din City College Plymouth, Anglia a fost format din 15 elevi de la următoarele profiluri:  electromecanic – 7 elevi, 3 de la clasa a X-a și 4 de la clasa a IX-a, mecanic – o elevă de la clasa a X-a, resurse naturale și protecția mediului – 7 elevi, 5 de la clasa a X-a și 2 de la clasa a IX-a.

Activitățile au fost organizate de către partenerii noștri pe grupe, în funcție de specializările elevilor, dar au fost și activități comune întregului grup care au vizat cunoașterea unor locuri de muncă din economia orașului gazdă, a unor obiective istorice și culturale ale zonei, precum și a unor modalități de valorificare a obiectivelor turistice.

Grupele 1 și 2 au fost formate din elevii profilurilor electromecanic și mecanic, iar grupa 3 din elevii profilului resurse naturale și protecția mediului.

Organizarea stagiului a fost impecabilă încă din prima zi: fiecărei grupe de participanți i s-a repartizat câte un tutore – un profesor de specialitate din colegiu, i s-a înmânat programul de lucru pentru toată perioada de stagiu și i s-a făcut instructajul specific în domeniul securității și sănătății în muncă; participanții au semnat fişa de instructaj privind protecţia muncii și au primit  echipamentul de protecţie, obligatoriu pe toată durata programului de formare.

Dintre principalele activități specifice elevilor din grupele 1 și 2, desfășurate în atelierele mecanice și electrice ale colegiului, putem menționa operațiile de: măsurare, debitare, pilire, șlefuire, pregătire a conductoarelor electrice, asamblare și dezasamblare a componentelor unor motoare, montare diverselor circuite, construire a unei bărci în miniatură.

       Pentru cei din grupa 3 activitățile  s-au derulat atât în incinta colegiului, cât mai ales pe teren și în unități specializate în supravegherea și controlul calității mediului înconjurător.         Experimentarea unor operații specifice lucrărilor care să susțină agricultura sustenabilă,    completarea fișelor de observare în teren a elementelor unor ecosisteme, a agenților poluanți care ar putea afecta zonele respective, realizarea ”Indexului biodiversității” pentru ecosistemele analizate – au însemnat activități bazate pe o muncă minuțioasă și atentă care le-a sporit elevilor încrederea în forțele proprii și i-a responsabilizat cu privire la importanța conviețuirii în armonie cu mediul înconjurător.

      Monitorizarea permanentă și completă a participanților s-a realizat de către echipele mixte constituite din profesorii însoțitori (mentori) și reprezentanți ai organizației de primire (tutori).

      Evaluarea și validarea competențelor dobândite de către participanți s-a realizat de către o comisie mixtă de evaluare, formată din tutori, reprezentanți ai colegiului și mentorii.

      Participanții au susținut, în ultima zi de stagiu, o probă practică în fața comisiei care a evidențiat cunoștințele, abilitățile și competențele  dobândite.

     Recunoaşterea competenţelor dobândite de către participanți  în timpul stagiului s-a realizat prin:

  • transformarea lor în note la modulul ”Stagii de pregătire practică”
  • certificatele de mobilitate Europass
  • certificatele de participare

Pregătirea profesională a fost completată de o bogată experiență personală: participanții au devenit mai încrezători în deciziile personale, mai responsabili, mai deschiși în acceptarea diversității de opinii pentru găsirea celor mai bune soluții în rezolvarea sarcinilor de lucru și mai europeni!

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro