kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației: „Profesorul viitorului nu va fi înlocuit de tehnologie, ci susținut de ea”

Meseria de profesor se schimbă, dar nu dispare, asigură dâmbovițeanul Sorin Ion, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar în Ministerul Educației și Cercetării, prezent sâmbătă, 24 mai, la coferința EduFest. Acesta este de părere că inteligența artificială nu va lua locul omului în rolul de profesor în totalitate vreodată și că poate fi un aliat de încredere al cadrelor didactice.

„Profesorul viitorului nu va fi înlocuit de tehnologie, ci susținut de ea. Cu ajutorul inteligenței artificiale va putea personaliza procesul de învățare, va putea ajunge mai ușor la fiecare copil, indiferent de ritmul sau stilul acestuia”, a declarat Sorin Ion.

“Avem nevoie să construim împreună o școală care are sens pentru elevi, pentru profesori, pentru comunitate”

Sorin Ion a mai subliniat importanța pregătirii continue și adaptate realității a profesorilor, la fel și importanța susținerii și motivării lor în actul educativ.

„Astăzi, în calitate de reprezentant al Ministerului Educației, mesajul meu este unul foarte simplu. Nu numai că societatea are nevoie de profesori, dar noi înșine avem nevoie unii de alții. Avem nevoie să colaborăm, să învățăm și să construim împreună o școală care are sens pentru elevi, pentru profesori, pentru comunitate. Trăim într-o lume de schimbări rapide și tocmai de aceea workshopuri precum cele de astăzi vin într-un moment mai mult decât potrivit. Și dacă ne uităm puțin la temele pe care le veți aborda astăzi, pe lângă realitate virtuală, inteligență artificială, tehnologii digitale – acestea nu mai sunt teme de viitor, sunt teme de prezent. Copiii noștri le folosesc zilnic, iar noi, ca dascăli, avem misiunea de a le înțelege, de a le integra cu sens și, mai ales, de a le folosi pentru a crea experiențe de învățare relevante și motivante în același timp.

Abordați teme care țin de echilibrul interior al profesorului, starea de bine, autoreglare emoțională, sănătatea mintală. Pentru că un profesor obosit, copleșit sau neascultat nu poate fi nici prezent, nici creativ. Și știm cu toții cât de mult a crescut presiunea din jurul meseriei noastre în ultimii ani. Veți vorbi despre gândire critică, despre etică în educație, managementul clasei, impactul rețelelor sociale asupra tinerilor. Toate aceste subiecte ne invită la reflecție și la acțiune. Nu ne oferă doar informație, ci puncte de sprijin în activitatea noastră de zi cu zi. Dragi colegi, Ministerul Educației și Cercetării susține și încurajează astfel de inițiative, nu doar pentru că de bine să vorbim despre digitalizare și inovație, ci pentru că suntem conștienți că educația de calitate începe cu profesorul bine pregătit, motivat și susținut.”

Distribuie:
Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media