Siguranţa unităţilor de învăţământ, una dintre priorităţile poliţiei dâmboviţene

La ultima şedinţă de colegiu prefectural, noul inspector şef al IPJ Dâmboviţa, comisar şef Danil Zepişi, a declarat că se doreşte, în perioada următoare, o evaluare a unităţilor de învăţământ din punct de vedere al gradului de siguranţă al acestora.

Şeful poliţiei judeţene spune că se va evita astfel ca oamenii care pot pune în pericol siguranţa elevilor şi a profesorilor să intre în şcoală.

„Sunt încă foarte multe unităţi de învăţământ care nu sunt asigurate cu pază, nu au sisteme de protecţie, nu există un sistem foarte bun de limitare a accesului. Vrem să stabilim măsuri clare, pentru a evita să intre în şcoală oameni care poartă cuţite, obiecte contondente şi care pot pune în pericol siguranţa cadrelor didactice şi a elevilor”, a declarat comisar şef Danil Zepişi.

Acesta a făcut apel şi la Inspectoratul şcolar să ajute la identificarea unor soluţii prin care să fie completate măsurile de asigurare a siguranţei în şcoli, pentru că inspectoratul de poliţie va încerca să asigure în special paza şcolilor foarte aglomerate, dar efectivele de poliţie şi jandarmi nu sunt suficiente. “Am încercat să obţinem de la primării acea garanţie că vor lua măsuri de securizare a străzii, prin amenajarea de treceri de pietoni, prin dislocarea efectivelor proprii de poliţie locală, dar, probabil că şi domnii primari se mai duc pe la şcoală ca să discute, pentru că au autoritate în comunitate“, a mai completat şeful IPJ Dâmboviţa.

În anul şcolar trecut, au fost înregistrate 48 de infracţiuni, cel mai grav şi nefericit incident fiind atacul asupra unui elev de la Colegiul Economic din Târgovişte, soldat cu moartea acestuia.

Şi, pentru că săptămâna aceasta va fi „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, şi IJP Dâmboviţa va desfăşura acţiuni pe această temă, în fiecare zi. În plus, Danil Zepişi a declarat că se intenţionează stabilirea unui plan de campanii la care să fie angrenate şi unităţile şcolare şi elevii.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro