”Școala Petroliștilor” îi va pregăti pe elevi pentru calificarea de operator sonde și operator extracție țiței și gaze

OMV Petrom a lansat programul ”Școala Petroliștilor”, un proiect educațional care constă în susținerea a trei clase de învățământ profesional în trei licee din România, începând cu anul școlar

2015-2016, Liceul Tehnologic ”Astra” Pitești, Colegiul Tehnic ”Grigore Cobălcescu” din Moinești și Grupul Școlar ” Voievodul Mircea” din Târgoviște. Programul vine în întâmpinarea unei nevoi constante în ultimii ani în țara noastră, cea de revitalizare a învățământului profesional. Conform unui studiu realizat de Centrul European pentru Dezvoltarea Formării

Profesionale (CEDEFOP) reiese că şansele de angajare ale absolvenţilor învăţământului profesional

şi tehnic sunt mai bune în raport cu cele ale absolvenţilor de învăţământ teoretic cu acelaşi nivel de pregătire.

Compania dorește susținerea dezvoltării acestui tip de învățământ prin oferirea unui cadru de realizare a practicii profesionale și prin actualizarea curriculei la nevoile actuale ale pieței din industrie, pentru crearea de forță de muncă calificată în acest domeniu.

Programul se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 18 ani până la data de 1 septembrie 2015. Cu o durata a cursurilor de trei ani, această nouă specializare îi va pregăti pe elevi pentru calificarea de operator sonde, respectiv operator extracție țiței și gaze. Fiecare clasă are 28 de locuri, câte 14 locuri fiind rezervate pentru fiecare dintre cele două calificări. În urma absolvirii cursurilor, elevii vor obține o certificare recunoscută la nivel european.

Copiii care aleg să se înscrie în cadrul acestor clase beneficiază, în primul rând, de o bursă lunară oferită de statul român, în valoare de 200 de lei, conform Hotărârii Guvernului nr. 1062/2012 privind modalitatea de subvenţionare de către stat a costurilor pentru elevii care frecventează învăţământul profesional. Pe lângă acest ajutor financiar, OMV Petrom oferă o bursă suplimentară de maximum 700 de lei, care poate fi obținută de elevii care îndeplinesc anumite condiții legate de performanțele lor școlare. Alături de acest sprijin, elevii vor face stagii de practică în cadrul companiei.

Mai multe informații despre programul ”Școala Petroliștilor” se regăsesc pe site-ulwww.taraluiandrei.ro.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro