“Școala – între tradițional și modern”, sesiune de comunicări științifice ajunsă la cea de-a X-a ediție

Distribuie:

Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Universității ,,Valahia” – Târgoviște a organizat pe data de 30 mai 2019 ediția a X-a a Sesiunii de comunicări științifice pentru studenți și cadre didactice ,,Școala – între tradițional și modern”. În prima parte a zilei studenții înscriși la programele de formare psihopedagogică au susținut lucrări teoretice și aplicative, precum și microcercetări de interes din diverse domenii conexe profesiei didactice, iar la final au fost premiați cu diplome și cărți.
Partea a doua a conferinței a fost organizată ca ,,masă rotundă” cu tema ,,Quo vadis, profesia didactică?”, la care au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița – Dna prof. dr. Gabriela Istrate, Inspector Școlar General Adjunct și Dna prof. Cristina Stroe, Inspector Școlar General Adjunct, reprezentanți ai Universității ,,Valahia” – Dna Conf. univ. dr. Laura Monica Gorghiu, Prorector învățământ și asigurarea calității, ai Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, precum și cadre didactice din învățământul preuniversitar. Printre temele de reflecție au fost propuse următoarele: Strategii de reducere a abandonului școlar/universitar, Profesorul de ieri și profesorul de azi, Viziunea – Educația ne unește.


Dezbaterile pe tema educației au continuat cu prezentări ale cadrelor didactice participante, care au vizat identificarea unor soluții pentru problemele învățământului dâmbovițean, promovarea unor exemple de bune practici și modele de succes din școlile din județ, diseminarea proiectelor importante derulate în instituțiile de învățământ, contribuind astfel, la consolidarea parteneriatului dintre învățământul universitar și preuniversitar – Împreună pentru un învățământ de calitate.

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro