Școală de vară: „Descoperă natura”

În perioada 3-5 iunie 2016, Asociația Ecologică Floare de Colț din Fieni, ca partener al Grupului de Inițiațivă „Lupii Ageri” din Popești Leordeni – Organizația Națională „Cercetașii României” a susținut programul proiectului „Școala de vară – Descoperă natura”. Acțiunea s-a desfășurat în Munții Bucegi și Leaota iar participanții au fost cazați la Tabăra Căprioara de pe Valea Ialomiței.

La acțiune au participat 27 de copii, 4 lideri cercetași, 4 monitori AEFC și 9 părinți, vârsta copiilor fiind între 5 și 13 ani. Prima activitate, vineri dimineață a fost vizita la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Fieni, unde copiii, după un joc de energizare au primit informații, hărți, stegulețe tricolore și urări de vreme bună.

Programul a continuat la Tabăra Căprioara, cu jocuri de cunoaștere și de echipă, iar după-amiaza cu o drumeție, prin pădurea umedă și plină de vietăți interesante, pe care copiii le-au studiat îndelung, cu noroiul până la glezne și uimirea pe față, pentru că nimeni nu-i ceartă și toți cei mari îi ajută și îi încurajează.

Sâmbătă dimineață după micul dejun, cu mic cu mare am pornit în traseu, până la Valea Răteiului, unde s-au desfășurat atelierele de coborâre în rapel, cățărare pe stâncă și speologie. Astfel, participanții au avut posibilitatea de a descoperi cu adevărat natura, în cele mai tainice și minunate aspecte ale sale. Cu toții ne-am bucurat de o zi extraordinară, cu vreme excelentă, contrar previziunilor meteorologice. Ziua s-a încheiat în jurul focului de tabără, în acorduri de chitară, sub cerul înstelat. Obosiți dar fericiți, copiii au dormit neîntorși, în aerul curat al muntelui.

Ultima zi a taberei a început cu o nouă provocare: concursul de orientare în teren, unde agerimea minții și a trupului, combinate cu spiritul de echipă au motivat fiecare participant. Punctul culminant al taberei a fost însă depunerea promisiunii de cercetaș, un număr de 27 dintre cei prezenți (24 de lupișori, un temerar și 2 lideri), intrând astfel în marea familie a celor peste 3500 de cercetași români.

În lume există 155 de țări cu organizații naționale recunoscute și 26 de teritorii unde există cercetași sau filiale ale organizațiilor, existând doar 6 țări în lume fără cercetași, deoarece acest lucru nu este permis. Cercetășia este cea mai mare organizație mondială educativă de tineret, care de mai bine de 100 de ani, contribuie la crearea unei lumi mai bune, prin implicarea personală a sutelor de milioane de oameni, care au respectat promisiunea cercetașului.

„Școala de vară – Descoperă natura” a fost o tabără minunată, în care toată lumea a avut ceva de învățat sau de descoperit, urmând misiunea cercetășiei, de a contribui la educarea copiilor și tinerilor, pentru construirea unei lumi în care oamenii sunt împliniți ca indivizi și joacă un rol constructiv în societate.

Ileana Bocanciu – voluntar în cadrul Asociației Ecologice Floare de Colț,

Coordonator programe – Centrul Local „Naparis” – Organizația Națională „Cercetașii României”

2 s

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro