Revolta profesorilor la Grupul Școlar Agricol Găești

În această dimineață, 30 de cadre didactice de la Grupul Şcolar Agricol Dr. C. Angelescu Găeşti au întrerupt actul didactic, nemulțumite că la începutul anului școlar viitor mare parte din ele își vor pierde catedrele.
  În această dimineață, conducerea școlii a afișat planul de școlarizare pentru anul viitor, în care sunt prevăzute mult mai puține clase decât în prezent, pe de o parte din cauza scăderii interesului elevilor pentru această unitate școlară, iar pe de altă parte din cauza faptului că vor fi trecute în ciclul gimmnazial clasele a IX-a.
Profesorii au cerut socoteală conducerii unității de învățământ, care, la rândul său, a chemat în ajutor Inspectoratul Școlar Județean. La nivelul unității, a avut loc o discuție între conducerea liceului și a IȘJ, aceasta din urmă spunându-le cadrelor didactice că nu vor rămâne pe drumuri, fiind căutate soluții de completare a catedrelor la alte școli din județ.
Această soluție este, însă, mai dificilă, din cauza specializărilor profesorilor. În timp ce profesorii își apărau locurile de muncă, toată lumea a uitat de elevi. Aceștia, în mare parte, au părăsit unitatea de învățământ ieșind fie în curtea școlii, fie prin barurile din oraș, singurul care a încercat să-i oprească fiind fochistul unității, care îndeplinește și funcția de portar.
Scandalul s-a încheiat în jurul prânzului, mai mulți profesori acuzând conducerea liceului că i-a amenințat cu desfacerea contractelor de muncă dacă vor prezenta presei detalii legate de incident.  

Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro