Revine caravana proiectului “Filme pentru liceeni” în Târgoviște și Moreni

După succesul avut în 2015, revine pentru profesorii și liceenii din Târgoviște și Moreni.  Catalogul filmelor bune se deschide la ”Mustang”: o altă producție demnă de consemnat în topul preferințelor tinerei generații!

Participanții vor viziona  ”Mustang”, un film nominalizat la premiile Oscar și filmul  ”Trăiește din plin” . La finalul proiecțiilor, liceenii vor lua parte la dezbateri despre tematicile sociale și cinematografice pe care le traversează pelicula. Discuțiile se vor extinde la sala de clasă, pe baza unui Ghid Educativ cu planuri de lecție aplicate pentru profesori și elevi. Astfel, profesorii vor recurge la o metodă alternativă și interactivă de predare a unor subiecte relevante pentru societatea autohtonă.

Filmul ”Mustang” va fi difuzat în ziua de 6 iunie în Târgoviște și 7 iunie la Moreni. Mustang  prezintă povestea a cinci surori de nedespărțit: Lale, Nur, Ece, Selma și Sonay. Undeva într-un sat din nordul Turciei, pe la începutul verii cele cinci surori se întorc acasă de la școală, jucându-se, cu inocență, cu niște băieți. Presupusa indecență a jocurilor lor stârnește un scandal cu consecințe neprevăzute. Încetul cu încetul, casa familiei celor cinci se transformă într-o închisoare, orele de la școală sunt înlocuite de ore de menaj și încep să fie aranjate căsătorii. Însuflețite de aceeași dorință de libertate, cele cinci surori eludează restricțiile care le sunt impuse.

Printre subiectele abordate în discuție se numără egalitatea și stereotipurile de gen, iar profesorii vor  aprofunda la clasă lecția de educație prin film, intitulată Cinema la Feminin. Această lecție abordează, pe de o parte, reprezentarea și imaginea femeilor în cinema, iar pe de altă parte, locul acordat femeilor în domeniul cinematografiei.

În 2015, pe parcursul a 2 luni, proiectul a adus împreună peste 6.673 de liceeni și 393 de profesori din 13 orașe din țară, care au vizionat și dezbătut despre cele două filme europene ”Keeper” și ”Keep Rollin`”. Cu siguranță, Filme pentru liceeni este un proiect de la care nimeni nu absentează.


Sub sloganul „Filmele bune se cunosc din școală”, scopul proiectului „Filme pentru liceeni” este de a crește gradul de cultură cinematografică și de a promova educația prin film în școlile din România. Asociația Culturală Macondo împreună cu partenerul său elvețian, Asociația Lanterna Magică, vor pune la dispoziția participanților un plan de lecții pentru predarea de noțiuni cinematografice și sociale la sala de clasă, după vizionarea filmului.

 

Despre organizatori:

Înființată în 2007,  Asociația Culturală Macondo deține o experiență considerabilă în dezvoltarea de proiecte în domeniul cultural, cu precădere în cel cinematografic, dar și în distribuția de filme de artă pe piața din România.

Lanterna Magică este un club internațional de cinema pentru copii, fondat în Elveția, cu o existență de peste 20 de ani. Obiectivele sale constau în încurajarea tinerelor generații în studiul culturii cinematografice și în oferirea de instrumente pentru a înțelege imaginile cu care ei interacționează zi de zi.

Proiectul „Filme pentru liceeni” este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Proiectul „Filme pentru liceeni” este susținut de Centrul Național al Cinematografiei, Primăria Sectorului 5, Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice, Inspectoratul Școlar București, Casa Corpului Didactic București, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Direcția Municipală Pentru Cultură, Învățământ, Sport și Tineret Slobozia, Casa Corpului Didactic Ialomița, Casa Corpului Didactic Olt, Inspectoratul Școlar Județean Harghita, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu,  Inspectoratul Județean Școlar Ialomița,Inspectoratul Școlar Județean Olt,Inspectoratul Școlar Județean Bacău, Casa Corpului Didactic Dâmbovița, Casa Corpului Didactic Timiș, Casa Corpului Didactic Giurgiu, Cinema Elvira Popescu, Casa de Cultură a Municipiului Toplița, Centrul Cultural Municipal Caracal, Ambasada, Hollywood Multiplex Bucuresti Mall.

Proiectul este promovat și susținut de partenerii media: Ziare.com, Kiss FM, Kiss TV, Femeia, Revista Ioana, Femeia de Azi, www.parinti.comwww.femeia.ro, www.revistaioana.ro, www.renne.ro, Cinemagia, Observatorul Cultural, Super Bravo Girl, Revista Știință și Tehnică, Revista FiLM, Revista LZR, www.ziarulmetropolis.ro, www.suntparinte.ro, www.edu-news.ro, www.examenultau.ro, Cinema RX, www.aarc.ro, www.cafegradiva.ro, www.movienews.ro, www.urban.ro, http://www.ziarultimisoara.ro/.

Asociația Macondo susține București 2021 – oraș candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Află mai multe pe www.bucuresti2021.ro.

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca