kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

Protest la Școala Coresi Târgoviște pentru îndepărtarea din colectiv a unui copil cu comportament violent (VIDEO)

Zeci de părinți s-au strâns astăzi în fața școlii Coresi, școală de top din municipiul Târgoviște, într-un protest pașnic care a vizat situația unui elev de clasa a 3-a cu un comportament extrem de violent. Acesta a agresat mai mulți elevi de-a lungul anului școlar, dar și cadre didactice. Copilul a ajuns în școală după ce ar fi fost mutat din cauza comportamentului, de la Școala nr. 2.

Ultimul incident a avut loc ieri când două fetițe au fost lovite și târâte de păr pe coridor. Una a fost scoasă din mâinile băiatului de paznicul școlii. Părinții ambelor fete spun că acestea au refuzat să mai meargă la școală și vor cere ajutor psihologic și poate chiar mutarea acestora la o altă școală.

“Lucrurile au  degenerat. Prea multă violență în școala Coresi. Fiica mea în vârstă de 7 ani a fost trasă de păr și trântită cu capul de pardoseală. Am înțeles că nu e un incident izolat, de aceea s-au strâns aici părinții. Este vorba de un băiețel care creează permanent probleme și nu numai copiilor ci și cadrelor didactice. Sunt cadre didactice agresate, psihologul școlii este agresat. Copilul meu este acasă și nu mai dorește să vină la școală. Sper ca protestul nostru să nu rămână fără rezultat și să intram pe un făgaș normal.”  a precizat Cristian Paparău, tatăl unei dintre fetițele agresate. Acesta a depus și o plângere la poliție.

În același mod a procedat  și mama celuilalt copil: “Pe fiica mea a tras-o de păr, a adat-o cu capul de bancă, a târât-o pe jos. Paznicul Nea Ilie abia a reușit să o scape. În drum spre ieșire a agresat încă o fetiță. Asta se întâmplă frecvent. Nu contează că este copil, profesor. Copilul meu ?refuză să mai meargă la școală cu toate că o iubește maxim pe doamna învățătoare și pe colegi. Plânge, noaptea trecută a avut atacuri de panică. Vrea la altă școală și cu asta cred că am spus tot.”

Conducerea școlii spune că nu poate lua alte măsuri decât cele prevăzute de lege. Copilul nu poate fi îndepărtat din colectiv, nemaifiind în vigoare măsura exmatriculării. Legea lasă la mâna părinților copiilor cu probleme de comportament rezolvarea acestor cauze. Ar trebui că aceștia să-și asume situațiile și să ceară un ajutor specializat.

“Avem responsabilitatea de a le oferi educație tuturor copiilor înscriși în școala Coresi. Situația cu care ne confruntăm este una unică în cariera mea didactică care nu e chiar scurtă. Deși din afară nu pare că am făcut mare lucrul la nivelul instituției de învățământ, noi am făcut tot ceea ce ne permite legea și am luat toate măsurile educative pe care le cunoaștem. Am avut așa cum era firesc, întâlniri cu părinții copilului, atâta timp cât aceștia au venit. Din luna noiembrie comunicarea directă a fost întreruptă și s-a făcut numai în scris. Am organizat activități de consiliere individuală a copilului. Avem la școală consilier școlar, a se nu confunda cu psihologul. Am organizat activități de consiliere de grup anti violență și anti bullyng.” a spus Georgeta Gogeanu, directorul Școlii Coresi Târgoviște.

Într-un punct de vedere oficial, reprezentanții DGASPC au transmis că acesta a fost evaluat de specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, la domiciliu, în prezența reprezentantului legal, constatându-se faptul că minorul nu se afla într-o situație de abuz, neglijare sau exploatare alături de părinți, astfel încât nu s-a impus instituirea unei măsuri de protecție specială.  “Specialiștii instituției au constatat că minorul respectă regulile din familie și participă la activități extrașcoalre, dar având în vedere sesizările privind comportamentul copilului din mediul școlar, au recomandat consilierea psihologică a acestuia. Părinții au fost invitați la sediul instituției pentru includerea copilului într-un program de consiliere psihologică, însă au transmis olograf faptul că vor apela la serviciile unui psiholog privat.

Totodată, specialiștii D.G.A.S.P.C. Dâmbovița au încurajat menținerea colaborării dintre părinți și unitatea de învățământ. Pe durata desfășurării cursurilor școlare, obligația supravegherii copilului revine instituției de învățământ, iar în situații excepționale se poate solicita sprijinul Biroului Siguranță Școlară, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, cu atribuții privind asigurarea protecției, siguranța școlară a elevilor și a cadrelor didactice, prevenirea și combaterea violenței între elevi în interiorul școlilor și proximitatea acestora.

Principiul interesului superior al copilului va prevala în toate demersurile și deciziile care privesc copiii, întreprinse de autoritățile publice, precum și în cauzele soluționate de instanțele judecătorești De asemenea, menționăm faptul că obligația monitorizării respectării drepturilor copilului revine Direcției de Asistență Socială, din cadrul Primăriei Târgoviște.”  se arată în comunicatul DGASPC.

În cazul copilului, în august 2021, Tribunalul Dâmbovița a decis măsura de protecție specială constând în supravegherea specializată pe o perioadă de 6 luni, în urma unui incident violent petrecut la școală nr.2. Părinții copilului au făcut apel, respins de către Curtea de Apel Ploiești, care a menținut decizia Tribunalului Dâmbovița.

 

Distribuie:
Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media