kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

Proiectele „Altfel” continuă și în vacanță, la Școala Mihai Viteazul

Proiectele şi acţiunile de tradiţie derulate de Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” Târgovişte au avut de-a lungul ultimilor ani un impact pozitiv în comunitate, ceea ce a dus la ridicarea prestigiului instituţiei. Săptămâna „Şcoala Altfel” este o provocare şi o oportunitate pentru unirea forţelor din interior – elevi, cadre, părinţi -, dar şi pentru intrarea elevilor în „arena” vieţii, unde au loc altfel de bătălii: întâlnirea cu oameni de succes sau iubitori de lectură, rezolvarea unei probleme nu de matematică, ci de amenajarea spaţiului din curtea şcolii, a privi cu alţi „ochi” oraşul în care trăim.

Școala Mihai Viteazul, una dintre cele mai mari școli din Municipiu are în desfășurare un amplu proiect în care îi invită pe elevi să citească. Sub numele de Lecturiada elevilor, copiii sunt invitați să concureze în numele Cerucului de Lectură din care fac parte.

Obiectivele concursului sunt:  cunoaşterea profilului cititorilor din generaţii diferite, prin întâlniri şi interviuri; exersarea unor forme de jurnalism cultural şi narativ; realizarea unui volum antologic cu tema „Cititori de odinioară” (în cazul Școlii nr. 8– un număr al revistei de lectură a Şcolii „Mihai Viteazul”, „Corabia lecturii”, lansată în 2013); organizarea Concursului judeţean de scriere creativă „Cititorii viitorului”; calificarea la faza naţională a concursului (Cluj). Acest concurs este realizat împreună cu o serie de parteneri și miercuri, 23 aprilie, va avea loc la Biblioteca Județeană lansarea revistei de cultură, Corabia Lecturii.

Alte activități desfășurate de Școala Mihai Viteazul au fost Succesul care inspiră, acțiune ce a avut-o ca invitat pe Gabriela Șuțu, antreprenor și Ileana Bocanciu, geograf. Această activitate a avut ca obiectiv principal înţelegerea legăturii dintre succes şi muncă/studiu; realizarea unor conexiuni fine între nişte lucruri valoroase pe care le vizează şi ei (într-un viitor oarecare) şi nişte trăsături proprii (identificate prin exerciţii de autocunoaştere şi intercunoaştere). Ambele acțiuni au fost coordonate de directorul școlii, Daniela Gîtlan.

Acțiunea Elevi cetățeni, desfășurată cu ajutorul juristului Codru Vrabie, a avut ca obiectiv participarea elevilor la sesiuni scurte despre valorile și principiile dintr-o democrație, politicile publice la nivel local sau național și prezentarea metodei portofoliului și a tuturor aspectelor desfășurării proiectului (sesiuni interactive, consultarea materialelor realizate de către Institutului Intercultural Timișoara şi ale unor proiecte realizate de alte școli); întâlniri cu jurişti pe anticorupție și politici publice; cercetarea efectivă a minimum 3 probleme din şcoală / cartier / oraş și a soluțiilor existente, identificarea soluției grupului și elaborarea planului de acțiune.

Alte proiecte, precum Călător pe strada mea sau Fotografie cu stenopa au fost descrise de publicația noastră la momentul desfășurării lor.

Directorul Daniela Gîtlan spune că „iniţierea, organizarea şi, parţial, derularea acestor proiecte a început înaintea săptămânii „Şcoala Altfel”, iar continuarea activităţii în timpul vacanţei sau în perioada următoare este firească pentru cei care urmăresc performanţa. Un proiect serios presupune o schimbare în comportamentul şi în mentalitatea celor implicaţi, iar schimbările de acest fel au nevoie de „dospire”.”

Citeste si Premieră, au fost în interiorul unui aparat foto

FOTO. Studenții de la jurnalism de implică în Școala Altfel

Distribuie:

Lasă un comentariu

Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media