Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3704
17-1-2022

Prima zi de testare acasă, primele trei cazuri pozitive COVID-19 în rândul elevilor

Prima zi de testare acasă, primele cazuri pozitive Covid-19 în rândul copiiilor

 

Luni, 06 decembrie, a fost prima zi în care părinții și-au testat acasă copiii cu ajutorul testelor de salivă puse la dispoziție de Inspectoraratele Școlare. În Dâmbovița au fost raportate 3 teste positive pentru 3 elevi. Cazurile au fost deja transmise către DSP, iar cei mici urmează să fie testați și PCR.

 

Județul Dâmbovița a primit prima tranșă de 147.000 de teste antigenice rapide din salivă. Testarea se va realiza în prima și în a 4-a zi lucrătoare a săptămânii. În urma centralizării datelor din unitățile de învățământ, situația transmisă de ISJ Dâmbovița este următoarea: s-au distribuit 114.866 de teste, pentru 57.433 de preșcolari/elevi din totalul de 66.561 (86.28%), din care 1048 de teste pentru preșcolari/elevi (1.57%) au fost refuzate de către părinți.

Reprezentanții ISJ Dâmbovița dau asigurări că prezența elevilor la școală nu va fi condiționată de efectuarea testelor. În același timp, aceștia spun că au încredere în corectitudinea părinților în ceea ce privește testarea și comunicarea către autorități în cazul apariției unui test pozitiv, testarea la scară largă contribuind la o siguranță sanitară în școli pentru păstrarea cursurilor în sistem fizic.

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media