Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște are din acest an în oferta educațională o clasă ce răspunde unor nevoi specifice: gastronomie – intensiv limba franceză. French cuisine, clasă apărută în urma parteneriatului cu Institutului Culinar de Patiserie – Disciples Escoffier din România, demonstrează, încă o dată, preocuparea școlii pentru identificarea unor noi oportunități de formare care să le ofere elevilor șansa unor joburi bine plătite, pe o piață națională sau Europeană. Iar pe de altă parte, se dorește ca această clasă de 25 de elevi să crească atractivitatea pentru studiul limbii franceze care a pierdut teren foarte mult în ultimii ani în fața limbii engleze. „Ne confruntăm cu un fenomen: din ce în ce mai puțini copii susțin examenul de competențe în limba străină la limba franceză. Noi suntem totuși o țară francofonă și vrem să încurajăm studiul limbii franceze” ne-a declarat prof. Suzana Ilie, directorul colegiului.
La noua clasă de gastronomie, care este o premieră pentru învăţământul dâmbovițean, predau profesorii instituției de învățământ, dar ca specific în programă sunt mai multe ore de limba franceză. Pe viitor sunt vizate parteneriate cu școli de profil din Franța pentru schimburi de experiență.