Peste 100 de elevi dâmbovițeni au susținut pe 22 aprilie testarea PISA

Pe 22 aprilie s-a desfășurat în județul Dâmbovița, testarea PISA. La această testare au participat 114 elevi, în vârstă de 15 ani, selectați aleatoriu, din 6 unități școlare din județ, 3 școli gimnaziale și 3 licee, selectate de Organizația pentru cooperare și dezvoltare economică.  Prin această testare se vizeaza analiza performanței de sistem. Unitățile de învățământ selectate au fost: Școala Gimnazială Produlești, Școala Gimnazială Bărbulețu, Școala Gimnazială Mătăsaru, CN. Vladimir Streinu Găești, Liceul Teoretic Vișina și Liceul Tehnologic Dr. C. Angelescu Găești.

România participă, începând cu anul 2001, la acest program iniţiat de OECD. PISA este o evaluare standardizată internaţional, pentru elevii de 15 ani, proiectată împreună de către ţările participante.

PISA acoperă trei domenii principale: citire/lectură; matematică; ştiinţe. În urma procesării şi interpretării rezultatelor din testarea principală, se realizează un profil de bază al cunoştinţelor şi deprinderilor elevilor testaţi.

În 2014, au fost evaluați în județul nostru 38 de elevi de clasa a IX-a și a X-a de la Grupul Școlar Voievodul Mircea Târgoviște, selectați dintr-un grup țintă de 272 de elevi.

Scorul mediu PISA 2012 la Matematica plaseaza Romania pe locul 45 din 65 de state si economii. Scorul Romaniei este de 445 (cu 4.9 puncte peste scorul de la ultima evaluare) fata de 494 scorul mediu al tarilor OECD si fata de 613 – scorul cel mai bun inregistrat de Shanghai-China. Sub Romania, cu scoruri mai mici la Matematica se afla Cipru, Bulgaria, Emiratele Arabe Unite, Kazahstan, Thailanda, Chile, Malaezia, Mexic, Muntenegru, Uruguay, Costa Rica, Albania, Brazilia, Argentina, Tunisia, Iordania, Columbia, Qatar, Indonezia si Peru.

La Citire/Lectura, Romania a inregistrat 438 de puncte (fata de 496 media tarilor OECD), ceea ce ne plaseaza pe locul 50 din 65 (cel mai bun scor l-a inregistrat tot Shanghai). Cu un nivel sub Romania sunt Bulgaria, Kazahstan, Malaezia, Mexic, Munetengru, Uruguay, Albania, Brazilia, Argentina, Tunisia, Iordania, Columbia, Qatar, Indonezia si Peru. Din totalul elevilor romani testati la Citire/Lectura, 37,3% dintre rezultate au fost slabe.

La Stiinte, Romania se afla pe locul 49 cu 439 de puncte (fata de 501 puncte media tarilor OECD).

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro