kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

O nouă întâlnire de proiect Erasmus, la Școala Gimnazială „Ion Mareș” Vulcana-Băi

În perioada 10-16 ianuarie 2016 s-a desfășurat la Vulcana-Băi, a doua întâlnire din cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ „WORDS UNITE US”, prima în care au fost implicați și elevi.

La întâlnirea de proiect au participat reprezentanţi a patru școli şi anume: Școala Gimnazială „Ion Mareș” Vulcana-Băi, România (coordonatorul proiectului și gazda întâlnirii); Vilniaus „Genio” pradine mokykla, Lituania; School of European Education, Grecia; Viesites Secondary school, Letonia. Partenerii din Bulgaria nu a avut reprezentanți la această întâlnire deoarece instituția lor este o grădiniță, iar elevii nu pot călători din cauza vârstei.

Activitățile propuse în cadrul întâlnirii au vizat: prezentarea fiecărui participat la întâlnire; prezentarea regiunii, a școlii și a fiecărei țări prezente; vizitarea unor obiective turistice din județul Dâmbovița și împrejurimile acestuia; vizitarea unui atelier de sculptură din Vulcana-Băi pentru a afla informații despre obiceiurile oamenilor din comună; un atelier eTwinning organizat de coordonatoarea din Lituania; atelier despre specificul fiecărei țări și diferențele dintre acestea; prezentări despre castelele din fiecare țară; workshop: „Romania through my eyes”; atelier „Let’s dance!” (dansuri tradiționale) ; Workshop: „Our language”; workshop „National cuisine“; atelier de pictură desfășurat la Școala de pictură- Pippolino Arte din Târgoviște; chestionar despre România; evaluarea întâlnirii de proiect.

Intâlnirea a debutat cu prezentarea școlii și comunei Vulcana-Băi de către elevii noștri. Au urmat prezentarea programului întâlnirii de către coordonatorul echipei de proiect (prof. Sorina PÎRVU) și prezentarea participanților. Am vizitat apoi primăria unde am fost întâmpinați de către Șef Poliție Locală, Elena-Roxana VASILE care a pregătit un film și câteva cuvinte despre comuna Vulcana-Băi. Prima zi s-a încheiat cu o vizită la atelierul de sculptură al familei Dobra.

Ziua a doua a fost dedicată atelierului eTwinning („How to use eTwinning”), prezentării școlilor și localităților partenerilor nostri.

Au urmat vizitarea orașelor Sinaia și Bran și un tur al celor mai importante obiective culturale din zonă, importante pentru cultura națională. Au urmat prezentările castelelor din fiecare țară din proiect.

Am continuat cu o vizită culturală la Târgoviște, prima capitală a țării noastre unde am vizitat Curea Domnească, Turnul Chindiei, muzeul „Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic”, care este primul de acest fel din România și din Europa Centrală și de Susd-Est. Acesta este centrat pe descoperirile cele mai importante făcute în paleoliticul superior și mijlociu, în România.

A urmat atelierul de pictură de la Școala de Pictură- Pippolino Arte, atelier numit „Romania through my eyes”, unde partenerii de proiect au fost introduși în arta picturii pe sticlă și a picturii pe bumbac, având tematica Hora/Ciuleandra, motive tradiționale românești și pictarea unei imagini care să reprezinte țara noastră prin ochii lor.

Ziua de vineri a debutat cu un atelier numit „Our language”, în care am învățat cuvinte în fiecare limbă a țărilor partenere, am căutat asemănări și diferențe între acestea, am învățat să numărăm. A urmat vizitarea Centrului Internațional Ecumenic din Vulcana-Băi (trei locaşuri de cult- o biserică creştin-ortodoxă, care adăposteşte moaşte ale Sfântului Ioan Botezătorul, o sinagogă şi o moschee) unde am fost primiți cu mare drag, ca de fiecare dată, de către protosinghel Agatanghel Bărbulescu.

Profesorii și elevii participanți au evaluat activitatea din cadrul întâlnirii, folosind instrumentele specifice elaborate în proiect (fișa de evaluare a întâlnirii de proiect și fișa de evaluare pentru obiectivele culturale vizitate-„Quizz about Romania”). Profesorii au stabilit detaliile activității ce urmează a fi realizată în Grecia.

Seara am revenit la Căminul cultural din comună pentru a participa la realizarea primului capitol din e-book („My country, my region, my school !”) și la petrecerea de rămas bun, în cadrul căreia s-au înmânat și certificatele de participare.

A fost o întâlnire care a adus împreună parteneri mai vechi sau mai noi și care au avut parte de experiențe pe care nu ți le poți imagina fără a le trăi…

 

Sorina PÎRVU, coordonator proiect

Școala Gimnazială „Ion Mareș” Vulcana-Băi

 

Acest proiect este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media