„Media și religie: fake news și good news”, dezbatere asupra religiei și media digitală

Ieri, 29 mai 2019, Universitatea „Valahia” din Târgoviște a găzduit Conferința Media și religie: fake news și good news. Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare – Centrul de Cercetări în Științe Politice și Comunicare.

La eveniment au fost invitați să conferențieze prof. univ. dr. Ștefan Bratosin și prof. dr. Mihaela Tudor de la Universitatea Paul Valéry, Montpellier, ambii experți în comunicare religioasă.

Prof. univ. dr. Ștefan Bratosin este o personalitate de marcă în domeniul comunicării. Este doctor în Științele informării și comunicării al Universității Charles de Gaulle, Lille 3 (2000), doctor în Teologie al Universității Aix-en-Provence (1998), profesor universitar și conducător de doctorat la Universitatea Paul Valéry, Montpellier.

Prof. dr. Mihaela Tudor și-a început cariera cu studiul comunicării. Este doctor în Sociologie economică, doctor habilitat în Științele comunicării informaționale la Universitatea Jean Jaures, Toulouse și cercetător la Universitatea Paul Valéry, Montpellier.

Tema conferinței a adus în discuție subiecte precum: organizațiile religioase în contextul mediatic, rețelele sociale, organizațiile semi-închise, raporturile între comunitățile religioase/spirituale, good news și fake news – apariția, dezvoltarea și efectele produse.

Moderatorul evenimentului, lect. univ. dr. Pompiliu Alexandru, a încurajat interacțiunea dintre studenți și invitați. Discuțiile au escaladat într-o dezbatere vastă asupra religiei și media digitală. Studenții au dat dovadă de spontaneitate, exprimându-și gândirea liber, în afara tiparelor existente.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro