Continuăm astăzi seria de articole despre profesorii care ţin pasul cu noile medii on line de comunicare, în special reţeaua facebook. De data aceasta, aducem în faţa dumneavoastră opinia unui profesor pentru învăţământul primar. Este vorba despre Izabela Florentina Oprescu, învăţătoare la Şcoala ‘Grigore Rădulescu‘ Bezdead.
Izabela spune că mediile moderne de comunicare fac parte din realitatea zilelor noastre, iar acest lucru nu trebuie ignorat, astfel încât şi cadrele didactice, mai ales ele, trebuie să ţină pasul cu acestea şi să valorifice cât mai mult avantajele pe care le oferă.
„În secolul în care trăim, lumea a evoluat foarte mult, iar copiii învaţă de la vârste fragede să folosească calculatorul şi alte mijloace moderne de comunicare, aşa că noi trebuie să ţinem pasul cu ei şi să tindem către modernitate sub toate aspectele. Pentru elevi, un profesor bun este un profesor modern, care-i învaţă lucruri noi folosind strategii de lucru moderne. Facebookul nu mai este o noutate, pentru că, în ziua de azi, majoritatea dintre noi avem cont pe facebook, de la copilul de 8-0 ani, până la adulţii de 50-60 de ani. Din punctul meu de vedere, facebookul are avantaje, dar şi dezavantaje. Poţi comunica mai uşor cu elevii, părinţii, pe care îi poţi cunoaşte mai bine şi prin intermediul acestei reţele de socializare, dar poţi colabora şi cu alte cadre didactice pentru schimburi de experienţă”, este de părere învăţătoarea.
Izabela este de acord, însă, că facebook-ul are şi părţi negative, una dintre acestea fiind, însă, cea care atrage cel mai mult atenţia.
„De doi ani şi jumătate, de cand mi-am făcut cont, intru aproape zilnic pe facebook, pentru că a devenit obişnuinţă, însă relaţiile noastre sociale nu trebuie să se rezume la facebook. Asta este clar. Dar, din păcate, tocmai acest lucru nu îl înţeleg mulţi, aşa că acesta este unul dintre principalele dezavantaje ale facebook-ului”, spune învăţătoarea.